24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Apple Watch Series 3: Έρχεται με πιο λεπτή, ελαφριά και χαμηλής κατανάλωσης micro-LED οθόνη

    Το απόρρητο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης που διατηρεί η Apple στην Ταιβάν, πραγματοποιεί έρευνα πάνω σε μια νέα τεχνολογία οθόνης, micro-LED, από τις αρχές του 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Korea, αυτή η νέα τεχνολογία micro-LED, λέγεται ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στο επόμενο Apple Watch, αντικαθιστώντας τα εύκαμπτα LED panels των προκατόχων του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οθόνες micro-LED, είναι πιο λεπτές, έχουν μικρότερο βάρος και παρουσιάζουν χαμηλή κατανάλωση.

    Apple-Watch-NikeLab-image-003

    Οι μέχρι τώρα φήμες, θέλουν την Apple και τους προμηθευτές της να ξεκινούν την παραγωγή τέτοιων οθονών για το επόμενο Apple Watch στο τέλος του έτους. Υπενθυμίζουμε, ότι μόλις το 2014, είχε προβεί στην εξαγορά της LuxVue, εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στη κατασκευή τέτοιων οθονών. Η LuxVue εργαζόταν πάνω στις οθόνες τύπου micro-LEDs, ενώ έχει καταφέρει να φθάσει σε σημείο ώστε να παράγει μεγάλες ποσότητες τέτοιων οθονών με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

    Υπενθυμίζουμε, ότι μέχρι σήμερα, όλα τα Apple Watch, χρησιμοποιούσαν εύκαμπτα OLED panels, προϊόν κατασκευής της LG Display. Αν αυτές οι πληροφορίες επαληθευθούν, τότε θα αποτελέσει ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα για την LG, με τους πρόχειρους υπολογισμούς να διαμορφώνουν το ποσό στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό που θα πρέπει να αναρωτηθούμε, είναι και αν οι micro-LED οθόνες, είναι αρκετά «ώριμες» για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε iPhone.

    Τα επόμενα iPhone θα εξοπλιστούν με OLED ή AMOLED panels, τα οποία θα προμηθεύσει η Samsung Display και τα επόμενα χρόνια άλλες εταιρείες, όπως Sharp, Japan Display και LG Display. Αυτοί οι κατασκευαστές, έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα, ώστε να μπορέσουν να κατασκευάσουν μαζικά πολλές οθόνες προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση από την Apple. Ίσως οι micro-LED οθόνες να υιοθετηθούν από τα iPhone το 2019-2020, με τη Samsung και την LG να υπολογίζεται ότι θα χάσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αν η Apple προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles