16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (Κύπρου): συμμετέχει ενεργά στον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας

    Στην 10η ετήσια εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο μεταξύ των πολιτών, συμμετέχει και φέτος η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου. Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να προσφέρει στους πολίτες της ΕΕ  ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους με σκοπό να προστατευτούν από  κυβερνοαπειλές.

    Η φετινή επετειακή καμπάνια θα έχει ως κύριο θέμα το Phishing και το Ransomware. Η καμπάνια Phishing ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου ενώ η καμπάνια για το Ransomware θα ξεκινήσει από τις 17 έως τις 30 Οκτωβρίου. Επίσης, θα συνεχίζεται η χρήση των hashtag #CyberSecMonth, #ThinkB4UClick και το #Choose2BeSafeOnline.

    Όπως κάθε χρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, ο ECSM φέρνει σε επαφή πολίτες της ΕΕ, κράτη μέλη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φορείς της ΕΕ και κυβερνητικούς οργανισμούς, τον ιδιωτικό τομέα και την ακαδημαϊκή κοινότητα με σκοπό την προώθηση καλών συνηθειών κυβερνοασφάλειας.

    Σε ότι αφορά τοπικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα υλοποιηθούν σην Κύπρο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας, η ΑΨΑ σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς διοργανώνει τον Οκτώβριο τις ακόλουθες δραστηριότητες:

    • Σεμινάριο: Cyber Security essentials for SMEs για τα μέλη του ΚΕΒΕ
    • Συνέδριο: 2nd Cyber Security Conference προς συμμετέχοντες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα απαιτεί ασφάλεια δεδομένων
    • Ενημερωτική καμπάνια: Εκστρατεία ενημέρωσης ΑΣΠΙΣ II σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και τον Σύνδεσμο Τράπεζων Κύπρου με θέμα τις Ηλεκτρονικές Απάτες, το Phishing, Smishing, Vishing και Ransomware
    • Σεμινάριο: Γενική Εκπαίδευση για την Κυβερνοασφάλεια στα μέλη του ΕΤΕΚ

    Επίσης, στο πλαίσιο της συνέχισης της καμπάνιας, προβλέπεται και για τον μήνα Νοέμβριο να πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω δραστηριότητες:

    • Συνέδριο/Σεμινάριο: Cyber Security Weekend – σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ
    • Σεμινάριο: Train the Trainers Awareness program – σε συνεργασία με το ΥΠΑΜ
    • Συνέδριο: Cybersecurity Event – σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

    Τέλος, σημειώνεται ότι η εκστρατεία συντονίζεται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) ενώ υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη της ΕΕ, την Ευρωπόλ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) και περισσότερους από 300 εταίρους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ECSM υπάρχουν διαθέσιμες στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://cybersecuritymonth.eu.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles