17.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Αλλαγή…φρουράς στη Blackberry

    Οι δύσκολες μέρες συνεχίζονται στη Blackberry, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να επιβιώσει, αλλάζοντας διαρκώς στρατηγική, πλάνα και…διευθυντικά στελέχη. Μετά την απομάκρυνση του CEO της, Thorsten Heins, ήρθε η σειρά ακόμη τριών “Chiefs” να αποχωρήσουν και ενός μέλους του ΔΣ της εταιρείας να παραιτηθεί.

    Ο τελευταίος είναι ο Roger Martin που βρισκόταν στο ΔΣ από το 2007, αλλά σίγουρα πιό σημαντική θεωρείται η αντικατάσταση του COO (Chief Operating Officer), του CMO (Chief Marketing Officer) και του CFO (Chief Financial Officer) της Blackberry. Ση θέση του Brian Bidulka, πρώην CFO, θα προηχθεί ο James Yersh που εργάζεται στη BB από το 2008, ενώ οι αντικαταστάτες των άλλων δύο στελεχών δεν έχουν ανακοινωθεί.

    bblayoffs1

    Ο νυν CEO, John Chen, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες του Kristian Tear (COO) και Frank Boulben και δήλωσε πως σκοπεύει να συνεργαστεί πιό άμεσα με τις ταλαντούχες ομάδες μηχανικών, πωλήσεων και προώθησης της BlackBerry παγκοσμίως για να ανατρέψει την κατάσταση και να καινοτομήσει ξανά η εταιρεία.

    Όλα αυτά έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εγκαταλειψη του πλάνου εξαγοράς από την Fairfax, λόγω έλλειψης πίστωσης από τις τράπεζες και την ενίσχυση της BB με 1 δις δολλάρια από το ίδιο fund, το οποίο θεωρεί ότι η εταιρεία μπορεί να επιστρέψει σύντομα στην κερδοφορία.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles