16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Τι έγινε στο 6ο κατά σειρά Digital Day:Blogging and e-journalism reloaded

    cover 29-10-13 sent

    Τι σημαίνει SEO; Πώς μπορώ να προστατέψω το blog μου; Ποια είναι τα μυστικά για το πετυχημένο blogging και τι σημαίνει επιτέλους Blog-αρω με επιτυχία;

    Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που απαντήθηκαν στο 6ο κατά σειρά Digital  Day: Blogging & e-journalism reloaded, τόσο σε εμένα , όσο και στους υπόλοιπους 120 θεατές  που παρευρέθησαν στο χώρο εκδηλώσεων του 5ου ορόφου στo Public Συντάγματος.

    Το ρόλο του να μας εισαγάγει σε αυτήν τη σειρά απαντήσεων, ανέλαβε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Ριζόπουλος. Καταξιωμένος στο χώρο της έντυπης ειδησιογραφίας, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη η ομιλία του για την ομαλή συνύπαρξη της παραδοσιακής δημοσιογραφίας με την επανάσταση των Multimedia.

    Την σκυτάλη της ομιλίας έλαβε στην συνέχεια ο Δημήτρης Μανιάτης, αναφερόμενος στο πιο τεχνικό κομμάτι του επιτυχημένου blogging. Ο ιδρυτής της All Things Web  ασχολήθηκε με το Search Engine Optimization και στους τρόπους που οι μηχανές browsing  ιεραρχούν τις αναζητήσεις μας.

    Τη δυνατότητα να ακούσουν και επιτυχημένους bloggers είχαν οι θεατές, όπως είναι η Νίκη Σωτηροπούλου, γνωστή από τη δημιουργία του Let It Beh. Μέσα από την προσωπική της εμπειρία, η Niki Sot, όπως είναι γνωστή στο Διαδίκτυο, μας μετέφερε τις γνώσεις της για να δώσουμε στο blog μας το δικό του χαρακτήρα αλλά και “λάθη” που πρέπει να αποφύγουμε.

     

    Η ομιλία της Μίνας Ζούλοβιτς παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εφόσον η έμπειρη στα θέματα τεχνολογίας δικηγόρος κατάφερε με απλό και κατανοητό τρόπο να επεξηγήσει τα θέματα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο των blogs.

    Μεγάλη προσοχή τράβηξε και η ομιλία του Πέτρου Κηπουρόπουλου, δημοσιογράφου της SmartPress, καθώς ήταν όπως φαίνεται «Όλα τα λεφτά». Επικεντρώνοντας στους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε το blog μας επικερδές, ο Πέτρος Κηπουρόπουλος χρησιμοποίησε την προσωπική του εμπειρία για να αναδείξουμε το μικρό μας blog σε προσοδοφόρο μέσο.

    Κλείνοντας, το λόγο πήρε η Μαίρη Συνατσάκη, που μέσα από την προσωπική της πορεία στο χώρο του blogging, ενσωμάτωσε όλες τις πληροφορίες των προηγούμενων ομιλητών στην πορεία του blog της mairiboo.com και μας έκανε να κοιτάξουμε από την οπτική γωνία του σύγχρονου blogger.

    Η βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις που μπόρεσαν να κάνουν οι θεατές στους ομιλητές, με την αίσθηση ότι τα blogs είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από ότι πιστεύαμε όλοι μας, αλλά και με την υπόσχεση να παρευρεθούμε στο επόμενο Digital Day, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου με τίτλο My Tablet Day: Infotainment, sharing and business .

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles