15.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    BOMBA! H Microsoft εξαγόρασε την Bethesda: Doom, Fallout, Wolfenstein, Quake, Prey, Dishonored στα χέρια της!

    Η Microsoft μόλις προέβη σε μία κίνηση που ταράζει τα νερά του gaming, καθώς προχώρησε στην εξαγορά της ZeniMax Media, της εταιρείας στην οποία ανήκει η Bethesda! Με αυτή τη σούπερ δυναμική κίνηση, ιστορικά και εξαιρετικά πετυχημένα gaming franchises όπως είναι τα Doom, Prey, Dishonored, Wolfenstein, Elder Scrolls, Quake και Fallout ουσιαστικά περνούν στα χέρια της!

    Όσον αφορά τα game studios που θα λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα της Microsoft αυτά είναι τα… Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog και Roundhouse Studios. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε αυτό πρόκειται για ένα κολοσσιαίων διαστάσεων deal που αλλάζει άρδην την εικόνα της βιομηχανίας του gaming. Το ποσό βέβαια που δαπάνησε η Microsoft για να προχωρήσει στην εξαγορά της ZeniMax άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 7.5 δις δολαρίων και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που δαπανήθηκε ποτέ στις Η.Π.Α και αφορά σε εξαγορά εταιρείας / publisher που ασχολείται με το gaming.  O Phil Spencer, head του Xbox δήλωσε ότι εδώ και χρόνια Bethesda και Microsoft (από τον καιρό του πρώτου Xbox μάλιστα) δουλεύουν πλάι-πλάι. Το όραμα που μοιράζονται οι δύο εταιρείες για το gaming συνολικά είναι κοινό και αυτή τη στιγμή πρόκειται να δούμε όλους τους μελλοντικούς τίτλους της Bethesda να κάνουν την εμφάνιση τους πρώτα στο Xbox Game Pass και στο PC και στη συνέχεια να γίνονται διαθέσιμες και σε άλλα platforms. Πραγματικά ένα τεράστιο boost για την Microsoft και τα μελλοντικά της σχέδια!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles