24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Canon EOS 60Da: Με τον φακό στραμμένο στον ουρανό

    Μέχρι τώρα, οι DSLR που σου παρουσίαζαν, σου έλεγαν «δες πόσο όμορφο βγαίνει το μοντέλο σου!». Ε, η Canon τώρα σου λέει «σταμάτα να κοιτάς εδώ στη γη και εστίασε στον ουρανό». Η Canon EOS 60Da είναι ειδικά προσαρμοσμένη για να σου επιτρέπει να αποτυπώνεις ψηφιακά, με τον καλύτερο τρόπο, όλα αυτά τα μαγικά πράγματα που παρατηρείς στον ουρανό, χρησιμοποιώντας ένα ειδικά προσαρμοσμένο φίλτρο . Τα συμπαντικά φαινόμενα, θα βρίσκονται στην κάμερά σου, τώρα.

    Η EOS 60Da αντικαθιστά την EOS 20Da και φέρει έναν αισθητήρα APS-C CMOS στα 18 megapixel και με τον κατάλληλο αντάπτορα, μπορεί να προσαρμοστεί σε τηλεσκόπια.

    Οι αλλαγές της Canon ίσως να μην σου κάνουν μεγάλη εντύπωση αν δεν είσαι εξοικειωμένος με την φωτογράφιση του νυχτερινού ουρανού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Canon «το βελτιωμένο φίλτρο περιορισμού των υπέρυθρων, είναι μία προσαρμογή που έχει γίνει αποκλειστικά για τους εραστές της αστρονομίας ώστε να εξασφαλίσουν την φωτοευαισθησία υδρογόνου άλφα που είναι 3 φορές μεγαλύτερη από κάθε συμβατική DSLR». Το αποτέλεσμα είναι οι αστρονόμοι να μπορούν να λαμβάνουν πολύ πιο ακριβείς και σαφείς φωτογραφίες από διαστημικά νέφη.

    Στην πίσω μεριά της κάμερας βρίσκεται μία 3ων ιντσών LCD οθόνη, ενώ το χαρακτηριστικό της Live View, μαζί με τα καλώδια σύνδεσης Stereo και Video, σας επιτρέπουν να προβάλλετε τις λήψεις σας και στην τηλεόραση του σαλονιού, αν αυτό επιθυμείτε. Η μείωση των θορύβων σας υπόσχεται ταχύτητες ISO μέχρι και τα 6400, αυτόματη εστίαση 9 σημείων, πλήρη χειροκίνητο έλεγχο και επιλογές αποθήκευσης αρχείο σε RAW, JPEG και RAW+JPEG.

    Θα τη βρεις στο κατάστημα της γειτονιάς; Όχι. Δεν θα βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα μία DSLR στην τιμή των 1499 δολαρίων, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, αλλά δεν πειράζει να την ψάξεις και λίγο. Αξίζει.

    Πηγή: Engadget

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles