18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    «Challenges in Eurozone’s integrated banking sector»: Στο επίκεντρο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου στη Λευκωσία

    Ημερίδα με τίτλο «Challenges in Eurozone’s integrated banking sector», διοργανώνουν την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, 9πμ – 1μμ, στο χώρο του Πανεπιστήμιο Κύπρου, τo European Institute of Management and Finance (EIMF) και η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, από εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακά ιδρύματα οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις, την έρευνα και την τεχνογνωσία τους σχετικά με την πολυπλοκότητα και τις προκλήσεις του ενοποιημένου ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.

    Παράλληλα, μέσα από ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις, θα δοθούν πολύτιμες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της Ευρωζώνης, τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα ειδικότερα, αλλά και τις στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις της διαδικασίας ολοκλήρωσης.

    Οι θεματικοί τομείς που καλύπτονται αγγίζουν όλα τα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, των νομοθετών, των ρυθμιστικών αρχών, των εποπτικών αρχών, των τραπεζών και της ευρύτερης κοινωνίας.

    Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:

    8:45 – 9:00       Εγγραφή

    9:00 – 9:05       Σύντομοι Χαιρετισμοί από Καθηγητή Σωφρόνη Κληρίδης (Καθηγητής Οικονομικών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρο) και Δρ. Άδωνη Πηγασίου (Ακαδημαϊκός Διευθυντής στο EIMF)

    9:05 – 9:20       Εισαγωγική Παρέμβαση | Κος Μαρίνος Λαμπριανίδης (Κεντρική Τράπεζα Κύπρου)

    9:20 – 10:00      Fault lines in Euro-Zone governance: overcoming history? | Καθηγητής Kevin Featherstone (LSE)

    10:00 – 10:40    Navigating the Sustainability Disruption: Challenges and Opportunities | Καθηγητής Ιωάννης Ιωάννου (London Business School)

    10:40 – 11:00    Διάλλειμα

    11:00 – 11:40    The Reform of the European Bank Crisis Management and Deposit Insurance (CMDI) Framework | Καθηγητής Χρίστος Χατζηεμμανουήλ (Πανεπιστήμιο Πειραιά και LSE)

    11:45 – 12:30    Cypriot Banks: Navigating Global Challenges and Future Prospects | Καθηγητής Ανδρέας Μιλιδώνης (Πανεπιστήμιο Κύπρου)

    Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι οι Δρ. Tatiana Falcao (Εμπειρογνώμονας και Σύμβουλος σε θέματα φορολογίας) και Δρ. Άδωνης Πηγασίου (Ακαδημαικός Διευθυντής, European Institute of Management and Finance (EIMF).

    Για περισσότερες πληροφορίες και έγγραφες στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://eimf.eu/challenges-in-eurozones-integrated-banking-sector/.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles