17 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    CyEC – 13ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου 2016: Ανοιχτός για συμμετοχές!

    cyec

    Ανοιχτός σε συμμετοχές είναι ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου (CyEC), όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιστήμονες μπορούν να υποβάλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μέχρι τις 18 Ιουνίου 2016. Το CyEC είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου, που υλοποιείται σε στρατηγική συνεργασία με τη Cyta και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την AKTIS Associates, την Risetech Media, το DisruptCyprus.com, το DisruptEurope.eu. Μέγας χορηγίας επικοινωνίας είναι το Sigmalive.com.

    O διαγωνισμός CyEC έχει σαν στόχο την καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος μεταξύ των νέων επιστημόνων του νησιού, ενθαρρύνοντας τους να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Παράλληλα το CyEC παρέχει την δυνατότητα καθοδήγησης σε μια περίοδο 3 μηνών όπου θα γίνουν εργαστήριο σε θέματα όπως το μάρκετινγκ, χρηματοικονομικά, pitching και business model canvas. Ειδικότερα φέτος, το CyEC θα φιλοξενήσει ένα εναρκτήριο Σαββατοκύριακο (Kickoff Weekend) στις 25-26 Ιουνίου σε μια προσπάθεια να παράσχει επιχειρηματικές δεξιότητες σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Οι ομάδες θα τύχουν εντατικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης, με απτή εμπειρία από διεθνώς καταξιωμένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε νεοσύστατα (start-up) οικοσυστήματα. Αυτή την χρονιά θα έχουμε μαζί μας τον Shawn Broderick, συνέταιρο στο SOSV – The Accelerator VC ένα από τους μεγαλύτερους επιταχυντές ιδεών (Accelerator/VC) στον κόσμο και πρώην διευθυντή του TechStars Βοστώνης.

    Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 18 Ιουνίου να υποβάλουν μια τρισέλιδη παρουσίαση προώθησης του έργου (ή pitch deck) μέσω διαδικτύου στο www.cyec.org.cy, περιγράφοντας την Επιχειρηματική ιδέα – Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα – Στοχευμένη αγορά – Τεχνολογία – Δυναμικό αγοράς και τα Προσόντα της ομάδας.

    Οι συμμετέχοντες που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φάση 2, θα ενημερωθούν για να συμμετάσχουν στο Kickoff Weekend αλλά και στα επόμενα εργαστήρια, όπου θα πρέπει να αναπτύξουν περαιτέρω την αρχική τους επιχειρηματική πρόταση και να την υποβάλουν σε μια παρουσίαση μπροστά στην κριτική επιτροπή του CyEC. Ακολούθως, η ΚριτικήΕπιτροπή του CyEC θα αξιολογήσει και βαθμολογήσει τα προτεινόμενα υψηλής τεχνολογίας εγχειρήματα και θα επιλέξει τους φιναλίστ/νικητές του διαγωνισμού. Τέλος, οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί πριν από το τέλος του έτους, και θα λάβουν € 8.000, € 4.000 και € 2.000 αντίστοιχα μαζί με άλλα δώρα.

    Περισσότερες λεπτομέρειες και εγγραφές για τον διαγωνισμό στο www.cyec.org.cy ή μέσω των κοινωνικών δικτύων και του hashtag #CyEC.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles