22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Διαμαρτυρίες έξω από τα καταστήματα Apple σε όλο τον κόσμο. Ποιος θα πάει;

    Μετά τις πρόσφατες (και επιτέλους αρκετές) διαρροές για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn, της εταιρείας που συναρμολογεί συσκευές για την Apple, την HP και άλλες εταιρείες, ξεκίνησε μία καμπάνια στις ΗΠΑ. Η πρώτη καμπάνια υπέρ της κατασκευής ενός πιο «ηθικού» iPhone.

    Πρωτοστάτες στην καμπάνια αυτή είναι τα  Change.org και  SumOfUs.org.που έχουν ήδη μαζέψει περισσότερες από 250.000 υπογραφές που θα παραδώσουν στα κεντρικά της Apple στο Cupertino. Οι κινητοποιήσεις έχουν οριστεί για σήμερα, Πέμπτη, στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) στις διάφορες πόλεις. Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Cupertino, Σιγκαπούρη.

    Η διαμαρτυρία έχει ως σκοπό να «αναγκάσει» την Apple να «αναγκάσει» τον προμηθευτή της να εξορθολογίσει τις συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις του. Γιατί έχει επιλεγεί η Apple ώστε να υποδεχτεί αυτές τις διαμαρτυρίες; Γιατί τα προϊόντα της είναι τόσο δημοφιλή που την κατέστησαν ως την εταιρεία με την υψηλότερη κερδοφορία.

    Αναρωτιόμαστε όμως: Ποιος θα πάει σε αυτές τις συγκεντρώσεις; Οι κάτοχοι συσκευών της Apple νοιάζονται αρκετά ώστε να κατέβουν στο δρόμο και να διαμαρτυρηθούν; Ή αποδέχονται το γεγονός πως η τεχνογνωσία έχει και κάποιες «θυσίες»;

    Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ώρες και από το πόσοι άνθρωποι θα συγκεντρωθούν έξω από τα καταστήματα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

    Πηγή: WSJ

    Φώτο: Gizmodo

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles