24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Διαβούλευση για τη φορητότητα των αριθμών Κινητής και Σταθερής τηλεφωνίας στην Κύπρο

    Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων από την 18η Αυγούστου 2023 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2023, με αντικείμενο την τροποποίηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου για τη Φορητότητα Αριθμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και με κύριο στόχο την περαιτέρω τόνωση του ανταγωνισμού στην κυπριακή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς και την προστασία των καταναλωτών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός της Φορητότητας Αριθμών ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Κύπρο από τον Ιούλιο του 2004, και αποτελεί σημαντικό παράγοντα προώθησης του υγιούς ανταγωνισμού δεδομένου ότι οι τηλεπικοινωνιακοί παροχείς προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες από άλλα δίκτυα και παράλληλα οι συνδρομητές αποδεσμεύονται από την ανάγκη αλλαγής αριθμού όταν αλλάζουν τηλεπικοινωνιακό παροχέα.

    Ανάμεσα στις τροποποιήσεις που προτίθεται να εισαγάγει το ΓΕΡΗΕΤ, είναι και οι πρόνοιες που διασφαλίζουν ότι η μεταφορά αριθμών θα γίνεται το αργότερο μέσα σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κινητούς αριθμούς και σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες για γεωγραφικούς και μη γεωγραφικούς αριθμούς (εκτός κινητών αριθμών) από την αποδοχή της σχετικής αίτησης του συνδρομητή από τον Παροχέα-Δότη.

    Επίσης, με βάση την παρούσα Διαβούλευση οι υπόχρεοι τηλεπικοινωνιακοί Οργανισµοί οφείλουν να έχουν σε σηµεία εύκολα ορατά στα καταστήµατα τους και/ή να εφοδιάζουν τους πωλητές τους µε εξουσιοδότηση ώστε ο χρήστης και/ή καταναλωτής να γνωρίζει εάν απευθύνεται σε εξουσιοδοτηµένο πωλητή και να προστατευθεί από απάτη και/ή άλλη παραπλάνηση από άτοµα µη εξουσιοδοτηµένα να προσφέρουν υπηρεσίες Φορητότητας Αριθµών από τους Υπόχρεους Οργανισμούς.

    Το πλήρες κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμο από τον δικτυακό τόπο του ΓΕΡΗΕΤ (ενότητα “Δημόσιες Διαβουλεύσεις”), στη διεύθυνση www.ocecpr.ee.cy. Οι θέσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τη 15η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:30 μ.μ. στο Γραφείο του Επιτρόπου για τη Ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Ταχυδρομείων, Ανδρέα Χαλιού 1, 2408 Λευκωσία, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles