20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Δικαστήριο αποζημιώνει άτομο με όγκο στον εγκέφαλο που προήλθε από παρατεταμένη χρήση κινητού

    Δικαστήριο στην πόλη Ivrea της Ιταλίας ζήτησε την απονομή σύνταξης στον ενάγοντα, ως αποζημίωση για τον όγκο στον εγκέφαλο που απέκτησε από παρατεταμένη χρήση κινητού. Ο Roberto Romeo, 57 ετών σήμερα, κατέθεσε ότι η εργασία του περιελάμβανε την υποχρεωτική χρήση κινητού τηλεφώνου για τρεις ως τέσσερις ώρες την ημέρα, επί 15 συναπτά έτη.

    980

    Ο ίδιος τονίζει ότι σαφώς και δεν επιθυμεί να δαιμονοποιήσει τα smartphones, αντίθετα συστήνει ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στη χρήση τους.

    «Δεν είχα άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιώ το κινητό μου για να μιλήσω με συναδέλφους και να οργανώσω τις υποχρεώσεις μου, για 15 χρόνια ολόκληρα, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, παντού. Είχα αρχίσει να έχω κάποια περίεργη αίσθηση από το δεξί μου αυτί όλη την ώρα και τελικά η διάγνωση του όγκου έγινε το 2010. Ευτυχώς, πρόκειται για καλοήθη, αλλά δεν μπορώ να ακούσω τίποτα, καθώς έχουν αφαιρέσει το ακουστικό νεύρο».

    Οι γιατροί έκριναν ότι έχει 23% αναπηρία, με το δικαστήριο να διατάσσει την καταβολή 500 ευρώ μηνιαίως. Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει ότι τα κινητά δεν συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μας, με βάση τη μέση χρήση κάθε χρήστη, με άλλες να τονίζουν ακριβώς το αντίθετο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles