18.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Δημοφιλές στα πανεπιστήμια το ChatGPT – Εβδομαδιαία χρήση για το 32% των φοιτητών

    Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το ChatGPT το Νοέμβριο του 2022, η ανάπτυξη και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό και τον τομέα της εκπαίδευσης, προκαλώντας συζητήσεις σχετικά με τα οφέλη και τις πιθανές καταχρήσεις.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα παρουσιάζει το πώς οι μαθητές χρησιμοποιούν το ChatGPT στις σπουδές τους. Για το λόγο αυτό, η  The Knowledge Academy διεξήγαγε μια έρευνα σε 2.000 φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να προσδιορίσει πόσοι μαθητές χρησιμοποιούν το ChatGPT, καθώς και τις πιο κοινές χρήσεις του.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τρία τέταρτα (72%) των ερωτηθέντων που σπουδάζουν Ψηφιακό Δίκαιο ή Νομικά μαθήματα στο πανεπιστήμιο παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν το ChatGPT στις σπουδές τους. Το chatbot λέγεται ότι είναι σε θέση να βοηθήσει στην εξαγωγή βασικών γεγονότων και επιχειρημάτων από πηγές, ωστόσο, ορισμένοι αναφέρουν ότι το εργαλείο μπορεί να κατασκευάσει περιεχόμενο, καθιστώντας σημαντικό όσοι το χρησιμοποιούν να επαληθεύουν πάντα ανεξάρτητα τη δουλειά τους.

    Καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, σχεδόν επτά στους δέκα (68%) από όσους σπουδάζουν Ψυχολογία, Φιλοσοφία, Θρησκευτικές Σπουδές και Αγγλικά έχουν επίσης χρησιμοποιήσει το ChatGPT στις σπουδές τους. Ωστόσο, υπήρξαν εικασίες σχετικά με το αν οι αλγόριθμοι AI εκπαιδεύονται σε μεροληπτικά δεδομένα, αποκαλύπτοντας ηθικά διλήμματα. Τόσο η Επιστήμη των Υπολογιστών όσο και η Πολιτική κατέλαβαν την τρίτη θέση, με τα δύο τρίτα (66%) των ερωτηθέντων σε αυτά τα μαθήματα να δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το ChatGPT στις σπουδές τους. Ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι φοιτητές χρησιμοποιούν το ChatGPT είναι για την προετοιμασία των εξετάσεων, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των φοιτητών χρησιμοποιούν το ChatGPT πολλές φορές την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Pro: Αποκαλύφθηκε στην Κίνα η ναυαρχίδα με τα… όλα της!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles