20.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Δημόσια Διαβούλευση για το Πλαίσιο Μέτρων και Ενεργειών Ασφάλειας Δικτύων και Συστημάτων Πληροφοριών

    Τη διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης για το περιεχόμενο του Πλαισίου Μέτρων και Ενεργειών Ασφάλειας Δικτύων και Συστημάτων Πληροφοριών ανακοινώσε προχθές ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Το πλαίσιο περιλαμβάνει σειρά μέτρων και ενεργειών ασφάλειας πληροφοριών καθώς και το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για την σταδιακή υλοποίηση τους από τους φορείς εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών, τους φορείς κρίσιμων υποδομών πληροφοριών και τους φορείς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Κύπρο.

    Σκοπός του συγκεκριμένου πλαισίου είναι η λήψη, δημιουργία, υλοποίηση και διατήρηση μέτρων και ενεργειών ασφάλειας, στη βάση εφαρμογής ενός καθολικού συστήματος διαχείρισης κινδύνων ασφάλειας πληροφοριών. Αποτελεί δε, το κύριο μέσο για την συνεχή διαδικασία εντοπισμού, ανάλυσης, αξιολόγησης και αντιμετώπισης απειλών, ευπαθειών και κινδύνων σε σχέση με την εμπιστευτικότητα, τη διαθεσιμότητα, την αυθεντικότητα και την ανθεκτικότητα των δικτύων και των συστημάτων πληροφοριών στο νησί μας.

    Σημειώνεται ότι η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) έχει την υποχρέωση να επιβάλει την εφαρμογή του πλαισίου στους φορείς εκμετάλλευσης βασικών υπηρεσιών, στους φορείς κρίσιμων υποδομών πληροφοριών και στους φορείς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Κύπρο, προκειμένου να ενισχύσει το επίπεδο κυβερνοασφάλειας στην Κύπρο, στο πλαίσιο εφαρμογής της ευρωπαϊκής οδηγίας για την ασφάλεια των δικτύων και συστημάτων πληροφοριών (NIS).

    Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν τις απόψεις τους για το Πλαίσιο και το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του, το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 14:30, στην Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας Κύπρου. Το σχετικό έγγραφο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΓΕΡΗΕΤ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles