18.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Dinosaur 13: Το ντοκιμαντέρ για το μεγαλύτερο τυραννόσαυρο που βρέθηκε ποτέ!

    Ήταν 2 Αυγούστου του 1990 όταν ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος και το βασικότερο άθικτος τυραννόσαυρος στη Νότια Ντακότα, από τον Peter Larson και την ομάδα του. Ήταν μία ανακάλυψη που έκανε το γύρο του κόσμου, μία αναμφισβήτητα ιστορική στιγμή. Κι όμως αυτό που φάνταζε ως ένα απίστευτο γεγονός, πολύ σύντομα μετατράπηκε σε μία ιστορία δολοπλοκίας και δικαστικών αγώνων.

    Dinosaur13

    Ο Larson βρέθηκε αντιμέτωπος με την Αμερικανική κυβέρνηση, με μυστικές υπηρεσίες, με παγκοσμίου φήμης μουσεία, με αντιπάλους παλαιοντολόγους, και γενικά στο επίκεντρο μίας τρομερής διαμάχης. Εκείνος πάσχιζε να κρατήσει τον δεινόσαυρο αλλά η ανακάλυψη ήταν τεράστια και όλοι ήθελαν ένα κομμάτι απ’ αυτή…
    Αυτό το ντοκιμαντέρ του Todd Douglas Miller, αντλεί τα θρίλερ στοιχεία των The Cove και Blackfish και ανατρέχει στα γεγονότα, καταγράφοντας αρχικά τον ενθουσιασμό και στην συνέχεια τη θλίψη και την οργή της ομάδας που έκανε την ανακάλυψη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να μπλέξει σε γραφειοκρατικά γρανάζια και συμφέροντα.
    Το φιλμ προβλήθηκε στο Sundance τον περασμένο Ιανουάριο, με τους CNN Films και Lionsgate να αγοράζουν τα δικαιώματα του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles