16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Εκστρατεία έλεγχου σε καταστήματα για επικίνδυνους μετατροπείς Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών

    0

    Εκστρατεία ελέγχου για τους μετατροπείς (conversion plug) και προσαρμογείς (adaptor), Ηλεκτρονικών και Ηλεκτρικών Συσκευών πραγματοποίησε από τις 5 έως 14 Ιουνίου 2018 η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών.

    Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 67 καταστήματα πώλησης τέτοιων προϊόντων, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων προϊόντων. Σε 10 περιπτώσεις εντοπίστηκαν προϊόντα τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα για τους καταναλωτές και αποσύρθηκαν από την αγορά. Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα συνεχίσει τους ελέγχους σε καταστήματα πώλησης μετατροπέων και προσαρμογέων ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, στα πλαίσια των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για προϊόντα που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται.

    Παράλληλα, επισημαίνεται στους καταναλωτές ότι στις περιπτώσεις που οι ηλεκτρικές συσκευές που κατέχουν δεν φέρουν τριπολικό ρευματολήπτη και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει χρήση κάποιου μετατροπέα ή προσαρμογέα, να φροντίζουν ότι αυτοί διασφαλίζουν τα ακόλουθα: να φέρουν υποδοχή αντίστοιχη του ρευματοδότη της συσκευής τους, να φέρουν κατάλληλη ασφάλεια (fuse) ανάλογα με τη συσκευή που θα χρησιμοποιηθούν. (Η μη ύπαρξη ασφάλειας σημαίνει αυτόματα ότι ο προσαρμογέας/μετατροπέας είναι ακατάλληλος) και να προτιμούν τη χρήση κατάλληλων μετατροπέων παρά προσαρμογέων, για το λόγο ότι είναι πιο αξιόπιστοι αφού εφαρμόζουν μόνιμα στους ρευματολήπτες της συσκευής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles