23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Εντοπίστηκε αγνοούμενο 15χρονο κορίτσι από το Nintendo Switch

    Το 15χρονο κορίτσι απήχθη από το σπίτι της στη Βιρτζίνια τον Αύγουστο του 2022. Σύμφωνα με τα αρχεία του ομοσπονδιακού δικαστηρίου που έχουν πλέον εμφανιστεί, οι υπηρεσίες κατάφεραν να εντοπίσουν το παιδί, επειδή συνδέθηκε στο διαδίκτυο με το Nintendo Switch της. Ο 29χρονος απαγωγέας, Ethan Roberts, επέτρεψε στο κορίτσι να πάρει μαζί της την φορητή κονσόλα όταν την πήγε σε ένα διαμέρισμα στην Αριζόνα. Όταν το παιδί συνέδεσε το Switch στο WiFi, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, ειδοποιώντας μια από τις φίλες της.

    Η φίλη της το ανέφερε γρήγορα, γεγονός που επέτρεψε στις υπηρεσίες να εντοπίσουν το διαμέρισμα στο οποίο κρατούνταν το κορίτσι και γρήγορα το περικύκλωσαν. Έντεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή της, τα αρχεία του FBI δείχνουν ότι η αστυνομία του Tolleson εντόπισε το διαμέρισμα και συνέλαβε επί τόπου το δράστη.

    Ο διευθυντής του DPS της Αριζόνα Frank Milstead είχε να πει τα εξής: Πιθανότατα δεν είναι κάτι που κάποιος είχε σκεφτεί σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, κάποιος άλλος στο δρόμο – ένα άλλο παιδί – ήταν αρκετά έξυπνο για να πει: «Κοίτα, η φίλη μου είναι online και λείπει. Πρέπει να το πω σε κάποιον».

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles