23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Εντυπωσιακό! Το αυτοματοποιημένο εργοστάσιο της Sony στην Ιαπωνία κατασκευάζει ένα PlayStation 4 κάθε… 30 δευτερόλεπτα!

    Η ρομποτική τεχνολογία δεν αποτελεί κάποιο αποκύημα της φαντασίας ενός ευφάνταστου μυθιστοριογράφου, αλλά εδώ και μερικά χρόνια αλλάζει τα άρδην την εικόνα της βιομηχανικής παραγωγής, υποκαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τον ίδιο τον άνθρωπο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Sony στην περιοχή Kisarazu του Τόκυο, το οποίο πρόκειται για μια αυτοματοποιημένη μονάδα, η οποία ασχολείται με την συναρμολόγηση των PlayStation 4.

    Το κατάλευκο κτίριο που το διαχειρίζεται η Sony Global Manufacturing & Operations ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018, διαθέτοντας μια γραμμή παραγωγής που εκτείνεται στα 31.4 μέτρα. Η συγκεκριμένη εργοστασιακή μονάδα είναι σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένη, καθώς ουσιαστικά στην όλη διαδικασία της παραγωγής συμμετέχουν μόλις 4 άτομα (δύο για να τοποθετούν τα motherboards και δύο για να κάνουν το πακετάρισμα). Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο ολοκληρώνει τη συναρμολόγηση ενός PlayStation 4 κάθε 30 δευτερόλεπτα! 32 ρομπότ «εργάζονται» στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής, όπου 26 εξ’ αυτών δουλεύουν ασταμάτητα (και με… υπερωρίες) για να δώσουν πνοή σε κάθε νέα κονσόλα PS4. Η μαεστρία με την οποία τα ρομπότ φέρνουν εις πέρας την αποστολή τους είναι απλώς… φανταστική! Είναι άγνωστο σε αυτή τη φάση, εάν το πολυαναμενόμενο PlayStation 5που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κάνει την εμφάνιση κοντά στα Χριστούγεννα του 2020, θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles