20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Ericsson και Nokia αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά υποδομών δικτύων 5G της Κίνας

    Αυξητική πορεία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το μερίδιο των ευρωπαϊκών εταιρειών στην αγορά υποδομών δικτύων 5G της Κίνας. Σύμφωνα με τη γερμανική διαδικτυακή πλατφόρμα πληροφορικής “Golem”, η China Mobile, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, έχει αναθέσει στους Ευρωπαίους παρόχους Ericsson (Σουηδία) και Nokia (Φινλανδία) το 16% των συμβολαίων της, στο πλαίσιο του τρέχοντος γύρου προσφορών για προμήθεια εξοπλισμού 5G RAN, με συχνότητες 2,6 GHz και 4,9 GHz.

    Το γεγονός αυτό, τονίζουν τα μέσα ενημέρωσης, σημαίνει για τους δύο Ευρωπαίους παρόχους την επέκτασή τους στην China Mobile τα έτη 2023 και 2024 έως ότου διπλασιάσουν το μερίδιό τους. Συγκεκριμένα, η Ericsson, η οποία μέχρι πέρυσι κατείχε μερίδιο 6% στην κινεζική αγορά στους σταθμούς βάσης 5G, σήμερα κατέχει το 10%. Το ίδιο παρατηρείται και με τη Nokia που ανεβάζει το μερίδιο αγοράς της από το 2% στο 6%.

    Σύμφωνα με το εν λόγω γερμανικό δημοσίευμα, η αρχικά χαμηλή συμμετοχή της Nokia στο ξεκίνημα της ανάπτυξης του δικτύου 5G στην Κίνα οφείλεται στη μη συμμόρφωση των προϊόντων της με τις τεχνικές απαιτήσεις της ασιατικής χώρας. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει μία συνέντευξη του 2020, στο περιοδικό Light Reading, με τον τότε CFO της Nokia, Kristian Pullola, ο οποίος δήλωνε: «Βελτιστοποιήσαμε την ανάπτυξη του δικτύου 5G μας παρέχοντάς του δυνατότητες και λειτουργίες σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές για πιο κερδοφόρες αγορές, και ίσως γι’ αυτό δεν προβήκαμε σε κάποιες εγχώριες προσαρμογές που ήταν απαραίτητες για την Κίνα».

    Η “Golem” τονίζει επίσης ότι, επί του παρόντος και υπό το πρίσμα των περιορισμών που εφαρμόζονται ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, «η τεχνολογία κεντρικού δικτύου 5G τόσο της Ericsson όσο και της Nokia όχι μόνο έχει εγκριθεί στην Κίνα αλλά είναι και σε εμπορική χρήση».

    Πάντως, η όλη προσέγγιση και η ευελιξία που επιδεικνύει η Κίνα στο συγκεκριμένο ζήτημα, έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει τα κράτη μέλη της να απομακρύνουν τις κινεζικές εταιρείες από τα δίκτυά τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles