17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    ERNIE: Η κινεζική απάντηση (Baidu) στο ChatGPT!

    Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές το 2023, είναι η χρονιά της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς οι εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα τρέχουν πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός. Και μπορεί το ChatGPT να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός εμφανίζονται κι άλλοι παίκτες στο προσκήνιο των γλωσσικών μοντέλων, οι οποίοι μάλιστα δεν προέρχονται απαραιτήτως από τη «Δύση». Για αυτό και πρόσφατα ανακοινώθηκε από την κινεζική Baidu (κάτι σαν την Google της Κίνας) ότι σε αυτή τη φάση αναπτύσσει το ERNIE, ένα A.I.-based bot, το οποίο αναπτύσσεται για να «προκαλέσει» το ChatGPT της OpenAI!

    Όπως έγινε γνωστό, ο ERNIE θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για την τεράστια αγορά της Κίνας και αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ότι περιλαμβάνεις περισσότερα από 550 δισεκατομμύρια entries στην προγραμματιστική γλώσσα του. Ωστόσο, η «γνώση» που έχει αποκομίσει ο ERNIE είναι προσανατολισμένη αποκλειστικά για την κινεζική αγορά, ενώ ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει τη δυνατότητα να απαντάει σε διαφορετικές κινεζικές διαλέκτους. Μάλιστα, στο πρόσφατο event που διοργάνωσε η Baidu, παρουσιάζοντας σε ένα demo τον ERNIE, το chatbot κατάφερε να συνοψίσει ένα κινεζικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, αναφέροντας μάλιστα μια σειρά από προτάσεις στον αναγνώστη που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει τη δημιουργική ανάγνωση. Ήδη περισσότερες από 650 εταιρείες έχουν υπογράψει για να κάνουν χρήση της τεχνολογίας που προσφέρει ο ERNIE, ωστόσο το εν λόγω γλωσσικό μοντέλο δεν είναι έτοιμο για να βγει σε public μορφή. Λέτε το ChatGPT να βρει τον… δάσκαλο του;

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles