17 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    “Κάτω” το Facebook για πολλούς χρήστες σε όλο τον κόσμο

    Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσηκωθεί την τελευταία ώρα, καθώς πολλοί χρήστες απ’ όλο τον κόσμο και ειδικά την Ευρώπη, δεν έχουν πρόσβαση στο Facebook. Όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στη σελίδα, εμφανίζεται αυτό:

    Τα αίτια για τα προβλήματα πρόσβασης που έχουν οι χρήστες, δεν είναι ακόμα γνωστά, αν και ένας άνθρωπος δηλώνει… υπεύθυνος. Πρόκειται για τον @Anonymous Own3r, ένα αμφιλεγόμενο μέλος της ιντερνετικής κολεκτίβας που λίγες εβδομάδες πριν, είχε ισχυριστεί ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε όλες τις ιστοσελίδες του GoDaddy!.

    Ο Anonymous Own3r με tweet του αναλαμβάνει την ευθύνη.

    Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε κατά πόσον ένας άνθρωπος έχει την δυνατότητα να επιτεθεί στους πολλαπλούς servers του Facebook και να κατορθώσει μία τέτοια βλάβη που προκαλεί προβλήματα πρόσβασης σε όλο τον κόσμο, αν και οι τεχνικές μας γνώσεις είναι επαρκείς για να γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Ο ίδιος άνθρωπος όμως, νωρίτερα σήμερα, επεσήμανε αρκετές “ευαισθησίες” στο σύστημα του κοινωνικού δικτύου, τις οποίες δημοσίευσε εδώ.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών στο twitter, πάντως, το κοινωνικό δίκτυο είναι προσβάσιμο από το touch.facebook.com οπότε, όσοι έχετε πρόβλημα να μπείτε στον λογαριασμό σας, δοκιμάστε από εκεί.

    Παράλληλα, όμως, είναι πολλοί εκείνοι που σχολιάζουν στο twitter ότι αν τα προβλήματα πρόσβασης συνεχίσουν για αρκετές ώρες, μάλλον θα λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ευρώπη.

    Update: The Next Web και TechCrunch αναφέρουν το πρόβλημα πρόσβασης πολλών χρηστών, κυρίως στην Ευρώπη με αναφορά στον Anonymous Own3r. Το Facebook δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την δυσκολία πρόσβασης. Τα προβλήματα, πάντως, φαίνεται να αποκαθίστανται σταδιακά για τους περισσότερους. Αν υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από το Facebook, θα σας ενημερώσουμε.

    Update 2:

    To Facebook δήλωσε για τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι χρήστες εχθές το βράδυ, ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα, έκαναν μία αλλαγή στους DNS servers, ως μέρος μίας δοκιμής για την βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας. Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι κάποιοι χρήστες στην Ευρώπη ειδικά να γίνονται redirected σε ανύπαρκτη σελίδα. Επιβεβαίωσαν πως το σύστημα του Facebook έχει επανέλθει στο 100% και βεβαίωσαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν αποτέλεσμα hacking.

    Στο twitter υπάρχουν αναφορές για προβλήματα να υπάρχουν μόνο για μερικούς χρήστες στη Γερμανία, ενώ ο Anonymous Own3r δεν έχει δηλώσει κάτι σχετικό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles