24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Προ των πυλών η ιστορική… διχοτόμηση του App Store της Apple – Τι αλλάζει για τους χρήστες

    Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σχετικά με το μέλλον του App Store της Apple, αποκάλυψε ο γνωστός Mark Gurman του Bloomberg.

    Ο δημοσιογράφος αναφέρει το σχέδιο της εταιρείας να… διχοτομήσει το App Store της, προκειμένου να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές αγορές (DMA), ο οποίος σχεδιάστηκε για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη επιρροή των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Ο κανονισμός θα τεθεί σε εφαρμογή τον επόμενο Μάρτιο. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο υποχρεώνει την Apple, μεταξύ άλλων, να επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτες πηγές πέρα από το επιμελώς δημιουργημένο οικοσύστημά της.

     

    Παρά το γεγονός ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαίρεση του App Store παραμένουν ελάχιστες προς το παρόν, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Apple σκοπεύει να το χωρίσει σε δύο εκδόσεις: μία για την ΕΕ και μία για τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες χώρες.

    Η εταιρεία έχει λιγότερους από δύο μήνες για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις που ορίζονται από το νόμο για τις ψηφιακές αγορές. Η επιλογή που αποκάλυψε ο Gurman αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Πρόκειται σίγουρα για μια μεγάλη αλλαγή, καθώς η Apple καλείται να επιτρέψει στο iOS App Stores τρίτων και το sideloading εφαρμογών. Για πρώτη φορά στην ιστορία θα μπορεί κάποιος με επίσημο τρόπο να κατεβάζει εφαρμογές που φιλοξενούνται εκτός του επίσημου App Store στο iPhone του.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles