15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Φτιάχνοντας αυτοσχέδια μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό σε 45 δευτερόλεπτα (Youtube video)

    To Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχει πραγματοποιήσει σύσταση στους πολίτες της χώρας να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού, ακόμη και από ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ενθαρρύνει έτσι τη χρήση μασκών – ακόμη και αυτοσχέδιων από προστατευτικά υφάσματα – ειδικότερα σε χώρους όπου δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

    Φυσικά, η συζήτηση σχετικά με τα οφέλη χρήσης μάσκας είναι έντονη τις τελευταίες μέρες και σίγουρα η χρήση της θέλει προσοχή. Πέραν από τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και όσους έχουν συμπτώματα που πρέπει να τις φορούν υποχρεωτικά, για τους υπόλοιπους οι απόψεις διίστανται.

    Πάντως, αν αποφασίσετε να φορέσετε αυτοσχέδια μάσκα για την επιπλέον προστασία σας (που ίσως είναι απαραίτητη όταν βρίσκεστε αναγκαστικά σε κλειστούς χώρους με άλλα άτομα) πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, π.χ.  στο πώς την αφαιρείτε και διαχειρίζεστε ένα ύφασμα που πιθανόν έχει εκτεθεί σε μόλυνση, μετά από κάθε χρήση της.

    Σε κάθε περίπτωση, το να φτιάξετε τη δική σας μάσκα, είναι κάτι πολύ εύκολο που μπορείτε να το κάνετε ακόμη και μέσα σε 45 δευτερόλεπτα. Τον τρόπο σας τον δείχνει ο Dr Jerome Adams στο ακόλουθο video του CDC.

    https://www.youtube.com/watch?t=&v=tPx1yqvJgf4

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles