18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Γιατί η Apple επέλεξε τον “safe” δρόμο και δεν προτίμησε display με 120Ηz στα iPhone 12…

    Είναι λογικό ότι ύστερα από το Apple event της Τρίτης, όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στα νέα iPhone 12, τα οποία έρχονται σε 4 διαφορετικές εκδόσεις και τα οποία φέρνουν την Apple στην εποχή του 5G. Ως είθισται, ένα νέο iphone δεν μπορεί παρά να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για τους fans της mobile τεχνολογίας, καθώς στη ζυγαριά μπαίνουν οι δυνατότητες και τα tech specs των νεών συσκευών.

    Για αυτό και δεν ήταν λίγοι οι χρήστες οι οποίοι σχολίασαν την απόφαση της Apple να μην συμπεριλάβει τη δυνατότητα για refresh rate στα 120Hz στο display των συσκευών της (ένα feature που έχουν αρχίσει να υιοθετούν αρκετοί άλλοι κατασκευαστές και που μέχρι πρότινος «έπαιζε» πολύ δυνατά). Σύμφωνα με τον leakster Jon Prosser που ειδικεύεται στα προϊόντα της Apple που γνωρίζει info εκ των έσω, αυτή η κίνηση από την πλευρά της εταιρείας από το Cupertino δεν έγινε καθόλου τυχαία. Οι υπεύθυνοι της Apple διαπίστωσαν ότι ένα display με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, σαφώς και θα προσέφερε μια ομαλότερή και καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, ωστόσο θα κατανάλωνε πολύ περισσότερη μπαταρία. Από τη στιγμή που το 5G εκ φύσεως «τρώει» μπόλικη ενέργεια, η Apple σε αυτή τη φάση προτίμησε να μην το ρισκάρει, επιλέγοντας έναν πιο safe δρόμο. Άλλωστε σε αυτή τη φάση το focus ήταν το 5G κι όχι τόσο η αύξηση του refresh rate στο Super Retina display.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles