18.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Το Google Autocomplete του… κατέστρεψε τη ζωή

    Πώς μπορεί το Google Autocomplete να καταστρέψει τη ζωή σου; Ο Jeffrey Kantor ισχυρίζεται πως αυτό συνέβη, όταν μπήκε σε απίστευτους “μπελάδες” πληκτρολογώντας απλά κάτι στη μηχανή αναζήτησης της Google.

    Google AutoComplete Feature

    Όλα ξεκίνησαν όταν θέλησε να αναζητήσει στο web το “How do I build a radio-controlled airplane”. Ξεκινώντας την πληκτρολόγηση, το Google Autocomplete του πρότεινε να αλλάξει την αναζήτηση σε “How do I build a radio controlled bomb”. Πριν καταλάβει το λάθος ήταν ήδη μέσα σε μία σχετική σελίδα, κάτι που τον οδήγησε σε μία σειρά από “αλυσιδωτές” αντιδράσεις που του έφεραν μπελάδες χωρίς προηγούμενο.

    Μετά το περιστατικό αυτό, που συνέβη το 2009, ο Kantor ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε συνεχή παρακολούθηση, με κάθε φυσική ή ψηφιακή κίνησή του να ελέγχεται από την αμερικανική κυβέρνηση. Όπως ανέφερε στα δικαστήρια, όπου βρέθηκε για να διεκδικήσει αποζημίωση, ομοσπονδιακοί ερευνητές επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του και τον απειλούσαν, γνωρίζοντας τα πάντα για την ιδιωτική του ζωή, τις τηλεφωνικές του κλήσεις ή τις συνήθειές του στο Διαδίκτυιο.

    Τώρα, ο Kantor αναζητά αποζημίωση περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση για την ταλαιπωρία που υπέστη, η οποία ξεκίνησε από μία απλή… αναζήτηση. Στην εποχή των online παρακολουθήσεων, ωστόσο, και της NSA, τέτοια περιστατικά δε θα πρέπει να μας ξαφνιάζουν και τόσο, τελικά…

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles