16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Google: Γιορτάζει 25 χρόνια με ένα ξεχωριστό doodle

    Πριν από περίπου από 25 χρόνια, δύο φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ αντάλλαξαν μερικές ιδέες στον κοιτώνα τους και σκέφτηκαν μια ιδέα: να δημιουργήσουν μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο που θα οργάνωνε ιστοσελίδες και θα τις κατέτασσε.  Αρχικά ονομαζόταν BackRub και στην πορεία εξελίχθηκε σε μία από τις πιο πολύτιμες και σημαντικές εταιρείες στον κόσμο, την Google.  Τα προϊόντα της Google, συμπεριλαμβανομένου του Gmail και της αναζήτησης, χρησιμοποιούνται πλέον από δισεκατομμύρια ανθρώπους και οι συνιδρυτές της, Larry Page και Sergey Brin, κατατάσσονται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

    Γιορτάζοντας την 25η επέτειό της, η Google παρουσίασε ένα ιδιόμορφο doodle στην αρχική της σελίδα σήμερα. Το GIF εμφανίζει όλα τα παλιά λογότυπα της Google, τελειώνοντας με το τρέχον στο οποίο τα δύο «o» αντικαθίστανται με τον αριθμό «25».  Η Google Inc. ιδρύθηκε επίσημα στις 27 Σεπτεμβρίου 1998. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε σε ένα blog ότι το ταξίδι του ξεκίνησε όταν οι διδακτορικοί φοιτητές Sergert Brin και Larry Page συναντήθηκαν στο πρόγραμμα επιστήμης υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

    «Εργάστηκαν για να κάνουν τον Παγκόσμιο Ιστό πιο προσβάσιμο στους ανθρώπους και άρχισαν να αναπτύσσουν ένα πρωτότυπο για μια καλύτερη μηχανή αναζήτησης», ανέφερε το blog, προσθέτοντας ότι ενώ το δίδυμο ξεκίνησε τη δουλειά του από τους κοιτώνες τους, αργότερα μετέφεραν τις δραστηριότητές τους σε ένα νοικιασμένο γκαράζ, το οποίο έγινε το πρώτο γραφείο της Google.

    Διαβάστε επίσης:

    Facebook: Δυνατή η δημιουργία πολλαπλών προφίλ σε ένα λογαριασμό

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles