17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Οι δύο διαδηλωτές που αναστάτωσαν το opening keynote του Google I/O 2014 (photos)

    Από το “μαραθώνιο”, αλλά άκρως ενδιαφέρον opening keynote του Google I/O 2014, δεν έλειψαν, πέρα από τις σημαντικές ανακοινώσεις, και τα… απρόοπτα, όπως οι εισβολές διαδηλωτών!

    Ένας από αυτούς, μία κοπέλα, η Claudia Tirado, κατόρθωσε να ρίξει για λίγο πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλλοντας στο Moscone Center κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Android engineering director, David Burke, και ζητώντας από την Google να “αναπτύξει συνείδηση” ως εταιρεία.

    google-io-2014-protester-02

    Η ασφάλεια την απομάκρυνε τελικώς απ’ την αίθουσα, όσο για τις διαμαρτυρίες της, αν κρίνουμε από το πανό που είχε μαζί της, απευθύνονταν προς τον Jack Halprin, δικηγόρο της Google, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν (και συγκεκριμένα έξω από το σπίτι του) την οργή ακτιβιστών για της “παράνομες” μεθόδους που έχει χρησιμοποιήσει για να εκδιώξει ενοικιαστές από μία κατοικία στο San Francisco.

    Οι ακτιβιστές στην πόλη διαμαρτύρονται συχνά για το γεγονός ότι τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί λόγω της τεχνολογικής “έκρηξης” στην περιοχή, αναγκάζοντας κατοίκους με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα να φεύγουν για να ζήσουν μακριά από το κέντρο του San Francisco και τις δουλειές τους.

    google-io-2014-protester-01

    Όσο για το πώς η Claudia Tirado κατάφερε να εισχωρήσει σε μία αίθουσα και ένα event για το οποίο το “μαγικό χαρτάκι” κατέχουν μόνο τυχεροί developers, όπως φαίνεται, το εισιτήριο της είχε παραχωρηθεί από κάποιον από τους συμμετέχοντες στο Google I/O 2014 που είχε κληρωθεί να δώσει το “παρών”, αλλά και είχε πληρώσει το ποσό των 900 δολαρίων γι’ αυτό!

    google-io-2014-protester-03

    Και ένας δεύτερος διαδηλωτής, ωστόσο, αναστάτωσε το keynote λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Greg DeMichillie σχετικά με το Google Cloud Platform. Αυτή τη φορά, στόχος του η εταιρεία Boston Dynamics που έχει εξαγοράσει η Google και δραστηριοποιείται στον τομέα της ρομποτικής, με το διαδηλωτή να διαμαρτύρεται λέγοντας στα στελέχη της Google πως “εμπλέκονται με μία εταιρεία που κατασκευάζει ρομπότ για να σκοτώνει ανθρώπους”, κάνοντας ευθεία αναφορά στη δραστηριοποίηση της Boston Dynamics στο χώρο του στρατιωτικού εξοπλισμού.

    Κι ενώ όλα αυτά συνέβησαν μέσα την αίθουσα του keynote, δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες και έξω από αυτήν, με χαρακτηριστικότερη αυτή που βλέπετε στην ακόλουθη φωτό με τον “Darth Vader” να είναι επικεφαλής.

    google-io-2014-protester-04

    Η διαμάχη των ακτιβιστών στο San Francisco με την Google έχει παρελθόν και απ’ ό,τι φαίνεται παρόν, με τις πληροφορίες μάλιστα να μιλούν ακόμη και για συλλήψεις τη χθεσινή ημέρα για μέλη ομάδας διαδηλωτών με την ονομασία Occupy Google, οι οποίοι είχαν οργανώσει διαμαρτυρία, με αφορμή το Google I/O, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Mountain View της Καλιφόρνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles