23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Google Maps: Νέες δυνατότητες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

    Η Google συνεχίζει να αναβαθμίζει βασικές λειτουργίες της εφαρμογής της Google Maps με τη βοήθεια της AI. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, η λειτουργία, που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, ονομάζεται “Immersive View for routes” και είναι πλέον διαθέσιμη σε επιλεγμένες πόλεις -τόσο σε συσκευές Android όσο και σε iOS.

    Με το Immersive View για διαδρομές, οι χρήστες των Χαρτών της Google θα μπορούν να δουν κάθε τμήμα μιας διαδρομής πριν ξεκινήσουν την οδήγηση, το περπάτημα ή την ποδηλασία. Η νέα λειτουργία της Google χρησιμοποιεί AI «για να συγχωνεύσει δισεκατομμύρια Street View και αεροφωτογραφίες, δημιουργώντας ένα πλούσιο, ψηφιακό μοντέλο του κόσμου».

    Αντί να βλέπουν οι χρήστες μια επίπεδη διαδρομή στην οθόνη τους, βυθίζονται πλέον σε μια πολυδιάστατη εμπειρία, που όχι μόνο επιτρέπει να απεικονίσουν κάθε τμήμα μιας διαδρομής, αλλά και ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια, διασταυρώσεις, καθώς και χώρους στάθμευσης.

    Το Immersive View for routes είναι ήδη διαθέσιμο στις ακόλουθες πόλεις σε όλο τον κόσμο: Άμστερνταμ, Βερολίνο, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Λας Βέγκας, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Παρίσι, Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Χοσέ, Τόκιο και Βενετία. Αναμένουμε η δυνατότητα να έρθει σε δεύτερη φάση και στη χώρα μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Honor Magic 6: Έρχεται με Generative AI και εφαρμογές που ανοίγουν με το… βλέμμα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles