16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Google Search: Ανανεώνεται με ΑΙ chat features η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο (Google I/O)

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η Google ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της με βασικό “όπλο” την τεχνητή νοημοσύνη, αφού το τελευταίο διάστημα ο ανταγωνισμός έχει αρχίσει να απειλεί την κυριαρχία της στο διαδίκτυο. Τα ΑΙ chat features πλέον παίρνουν θέση στην κύρια μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, η οποία και σύστησε στο κοινό το εξελιγμένο Google Search.

    Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα AI-powered chatbot, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που ποτέ δε θα περίμεναν να απαντήσει μια μηχανή αναζήτησης, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πληροφορίες αναμένεται να μεταδίδονται ταχύτερα από ποτέ. Μετά το update, το Google Search θα παρουσιάζει αξιοσημείωτες διαφορές. Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν ένα ερώτημα στην μπάρα αναζήτησης, θα βλέπουν αυτόματα κι ένα αναδυόμενο παράθυρο με AI-generated response, εκτός από την εμφάνιση των παραδοσιακών αποτελεσμάτων.

    Στο event η Google ανακοίνωσε επίσης το PaLM 2, το τελευταίο AI γλωσσικό μοντέλο που αποτελεί και απάντηση στο GPT-4 της OpenAI. Η κίνηση σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την τεχνολογία της εταιρείας που συνδέεται με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία υπόσχεται να έρθει πιο κοντά στην κοινή λογική και τα μαθηματικά. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει εξειδικευμένο κώδικα σε διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού.

    Εκτός από τις αλλαγές στην αναζήτηση, η Google επεκτείνει την πρόσβαση στο υπάρχον chatbot Bard, το οποίο λειτουργεί εκτός της μηχανής αναζήτησης και μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν εργασίες όπως να γράψουν προσχέδια δοκιμίων, να σχεδιάσουν το πάρτι ενός φίλου και να πάρουν ιδέες για μεσημεριανό γεύμα με βάση το τι υπάρχει στο ψυγείο. Το εργαλείο, το οποίο ήταν προηγουμένως διαθέσιμο μέσω λίστας αναμονής μόνο στις ΗΠΑ, σύντομα θα μπορεί να δοκιμαστεί από όλους τους χρήστες σε 120 χώρες και 40 γλώσσες.

    Διαβάστε επίσης:

    Google Pixel 7a: Έρχεται με Tensor G2 SoC, 64 MP κάμερα και συμφέρουσα τιμή (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles