17.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Google Stadia: H cloud-based gaming πλατφόρμα της εταιρείας που θέλει να αλλάξει τα πάντα

    Κάτι νέο είχε να μας παρουσιάσει χθες η Google στο Google Developers Conference (GDC), δίνοντας στο κοινό τις πρώτες πληροφορίες για την ολοκαίνουρια cloud-based gaming πλατφόρμα της, που ονομάζεται Stadia.

    google-stadia-launch-date - Copy

    Η πλατφόρμα Google Stadia θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2019, σε διάφορες αγορές σε Αμερική και Ευρώπη, αποτελώντας μία εντυπωσιακή λύση, η οποία έχει ως πλεονέκτημα τη, σίγουρα τεράστια, υποδομή της Google σε datacenters, επιτρέποντας το απευθείας streaming ενός παιχνιδιού σε κάθε είδους συσκευές που υποστηρίζουν τον Chrome browser. Επιπλέον, αν και θα υποστηρίζονται γνωστοί controllers, η εταιρεία θα αναπτύξει και έναν ειδικά σχεδιασμένο controller που θα επιτρέπει σύνδεση μέσω Wi-Fi.

    Google Stadia2 - Copy

    Η Google σημειώνει ότι υποστηρίζεται η άμεση πρόσβαση σε κάθε game, αλλά και η μεταφορά του μεταξύ συσκευών, ενώ θα υπάρχει αλληλεπίδραση με το Youtube, ώστε να μπορεί κάποιος π.χ. να παρακολουθεί ένα διάσημο streamer να παίζει ένα παιχνίδι και άμεσα να μπορεί να το αποκτά κ=αι να το παίζει εκείνος.

    Χάρη στη συνεργασία με την AMD θα αναπτυχθούν custom GPUs για τα data centers της εταιρείας, με ισχύ έως 10.7 teraflops.

    Από τα πρώτα games που θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα Google Stadia είναι τα Assasin’s Creed Oddysey και Doom Eternal, ενώ υποστηρίζεται έως 4K ανάλυση στα 60fps και στο μέλλον έως 8K στα 120fps.

    Η Google μάλιστα θα δημιουργήσει και το δικό της gaming studio, με επικεφαλής την Jade Raymond πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των Ubisoft και ΕΑ.

    Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες για την τιμολόγηση της πλατφόρμας, ούτε για το πότε θα φτάσει στη χώρα μας, πάντως οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές και σίγουρα ανυπομονούμε για το μέλλον του Google Stadia.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles