20.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Η Google γιορτάζει την 176η επέτειο από την γέννηση του Mark Twain με ένα εκπληκτικό doodle

    Σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2011, η Google τιμά την 176η επέτειο από την γέννηση του Mark Twain, με ένα Google Doodle εμπνευσμένο από ένα απ’ τα γνωστότερα έργα του Αμερικανού συγγραφέα και στοχαστή, τις περιπέτειες του Τομ Σόγιερ.

    Οι δύο φίλοι – ήρωες του γνωστού μυθιστορήματος, Τομ και Μπεν, βάφουν τον μεγάλο λευκό φράχτη και γράφουν πάνω την λέξη Google. Το σημερινό doodle πιάνει “όλο” το πλάτος του browser και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουμε δει στη σελίδα υποδοχής της μηχανής αναζήτησης.

    Ο Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς, γεννήθηκε την 30η Νοεμβρίου 1835 στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών. Υιοθέτησε το ψευδώνυμο Μαρκ Τουέιν, και μετά από αρκετές ταλαιπωρίες και διάφορες εργασίες που αναγκάστηκε να κάνει, από οδηγός ατμόπλοιου ως και ανθρακωρύχος, καταξιώθηκε ως ταξιδιωτικός και χιουμοριστικός συγγραφέας. Μπορεί τα πιο γνωστά του έργα να είναι οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ και οι Περιπέτειες του Χακλμπερρυ Φιν, αλλά έχει μείνει στην συνείδησή μας και ως ένας από εκείνους που έχουν ξεστομίσει τα πιο εύστοχα αποφθέγματα.

    Όπως; Πχ ότι το να κόψεις το κάπνισμα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Εγώ προσωπικά το έχω κάνει τουλάχιστον 100 φορές. Ή ότι κλασικό είναι ένα βιβλίο το οποίο όλοι υμνούν, αλλά κανείς δεν το έχει διαβάσει.

    Ο Μαρκ Τουέιν, απ’ τα πλέον ανήσυχα πνεύματα της εποχής του, έχει αφήσει εποχή, τόσο για τα σατυρικά και ταξιδιωτικά του κείμενα, όσο και για τις αρκετά καυστικές απόψεις του για την Αμερικανική και όχι μόνο κοινωνία, αλλά και τις “κακές” παρέες του, όπως με τον μεγάλο εφευρέτη, Νικόλα Τέσλα, με τον οποίον, όπως έλεγαν κι οι δύο, προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τα μυστήρια του κόσμου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles