17.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Η Mercedes, ο Che Guevara και η CES 2012

    Σάλος ξεσηκώθηκε στις ΗΠΑ μετά την σύντομη παρουσίαση της Daimler, κατασκευάστριας εταιρείας των αυτοκινήτων Mercedes-Βenz στην έκθεση CES 2012. Γιατί; Γιατί  κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, χρησιμοποίησε μία φωτογραφία του γνωστού Αργεντίνου επαναστάτη Ernestο Che Guevara, μιλώντας για την επανάσταση στον χώρο του αυτοκινήτου και την είχε “παραποιήσει” τοποθετώντας το σήμα της Mercedes-Benz στο καπέλο του.

    Η φωτογραφία αυτή, έφερε την Mercedes-Benz εν μέσω τριών πυρών. Από την μία, Αμερικανοί που στο μυαλό τους ο Che είναι εκείνος που έφερε τον “μισητό κομμουνιστή” Φιντέλ Κάστρο στην εξουσία της Κούβας και έδωσε εντολές εξόντωσης των αντιπάλων του. Από την άλλη, οι Κουβανοί μετανάστες στις ΗΠΑ που θεωρούν τον Che ως δικό τους πρόσωπο και σύμβολο της δικής τους επανάστασης. Από την τρίτη, όλους εκείνους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να “παίζεις” με ιστορικές μορφές και το photoshop.

    Η Daimler εξέδωσε απολογητικό σημείωμα, μιλώντας για μία ατυχή στιγμή. Καμία από τις τρεις πλευρές, όμως, δεν ικανοποιήθηκε από αυτή την απολογία.

    Εν τάξει, καλό το χιούμορ και η δημιουργικότητα των διαφημιστών, αλλά το να συνδέσεις τη μορφή του Che με το σηματάκι της Mercedes είναι σαν να βάλεις την φωτογραφία του Σουλεϊμάν του κατακτητή με τον δικέφαλο αετό στο πέτο… #fail

    Πηγή: FoxNews

    Φώτο: topontiki.gr

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles