16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    H τηλεόραση της LG που… απωθεί τα κουνούπια!

    Ξεχάστε τα εντομοαπωθητικά σπρέι και μηχανήματα, τα φιδάκια και τις λοσιόν. Τώρα, μπορείτε να διώξετε τα κουνούπια με τη βοήθεια της… τηλεόρασής σας και συγκεκριμένα ενός μοντέλου της LG.

    LG Mosquito Away TV

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η LG Mosquito Away TV λειτουργεί με τη λογική του -σχετικών δυνατοτήτων- κλιματιστικού της εταιρείας που κυκλοφόρησε στην Ινδονησία το 2009 και στην Ινδία το 2014. Έρχεται με μια συσκευή υπερήχων, η οποία εκπέμπει ηχητικά κύματα, ώστε να διώχνει μακριά τα κουνούπια.

    Η LG σημειώνει ότι η συσκευή δε χρησιμοποιεί χημικές ουσίες. Το καλύτερο; Δε χρειάζεται καν να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση για να λειτουργήσει. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας γνώσεις από τους Ινδούς καταναλωτές και ότι η τεχνολογία της είναι σύμφωνη με τους παγκόσμιους κανόνες.

    Η τηλεόραση έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Ινδία, στην τιμή των Rs 26.900 ($ 403) για το μοντέλο των 80 εκατοστών και Rs 47.500 ($ 712) για το μοντέλο των 108 εκατοστών. Τα έντομα είναι απειλή για την υγεία στην χώρα, με πάνω από 1.130.000 ανθρώπους στην Ινδία να έχουν πληγεί από ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, η chikungunya και η ελονοσία.

    Η τηλεόραση αυτή αντιπροσωπεύει μια τεράστια αγορά, αλλά η πραγματική αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας παραμένει αμφισβητήσιμη. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι οι συσκευές υπερήχων δεν έχουν καμία επίδραση στην πρόληψη των τσιμπημάτων από κουνούπια. Η τηλεόραση είναι η τελευταία σε μια σειρά από gadgets και εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι απωθούν τα κουνούπια. Τα αντικουνουπικά κλιματιστικά της LG στοχεύουν στα κουνούπια που προκαλούν ελονοσία, αλλά δε θα πρέπει να είναι το μόνο μέτρο που θα πρέπει να ληφθεί ενάντια στα κουνούπια, ενώ οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι τα κλιματιστικά τείνουν να εξοντώνουν τα έντομα έτσι κι αλλιώς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles