17 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Hacker έκλεψε τα δεδομένα 1 δισεκατομμυρίου Κινέζων πολιτών – Απαιτεί αντάλλαγμα 10 bitcoin

    Ένας hacker (ή μια ομάδα hackers) ισχυρίζεται ότι κατάφερε να κλέψει δεδομένα από περίπου 1 δισεκατομμύριο Κινέζους πολίτες, παραβιάζοντας τη βάση δεδομένων της Αστυνομίας στη Σανγκάη. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο hacker σκοπεύει να πουλήσει 23 terabytes με data για 10 bitcoin, των οποίων η αξία ανέρχεται στις 198.000 δολάρια.

    Στα δεδομένα περιέχονται ονόματα, διευθύνσεις, τοποθεσίες γεννήσεως, ταυτότητες και αριθμοί τηλεφώνων. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο hacker έδωσε ένα δείγμα των δεδομένων, στο οποίο περιλαμβάνονται αναφορές εγκλήματος από το 1995. Η γνησιότητά τους έχει ταυτοποιηθεί ως ένα βαθμό με τηλεφωνική επικοινωνία ατόμων που ο αριθμός τους βρισκόταν στη λίστα.

    Δεν είναι γνωστό προς το παρόν πως ο hacker κατάφερε να παραβιάσει τη βάση δεδομένων της αστυνομίας, υπάρχουν ωστόσο υποψίες ότι το πέτυχε αποκτώντας πρόσβαση, μέσω του Alibaba, σε μια εταιρεία cloud που ονομάζεται Aliyun, που φιλοξενούσε τη βάση. Η Alibaba δήλωσε ότι ερευνά το ζήτημα.
    Αυτό που κρύβεται πίσω από τη διαρροή δεν έχει επιλυθεί προς το παρόν. Όμως οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας κάνουν λόγο για ένα μεγάλο χτύπημα στην ιστορία της Κίνας.

    Διαβάστε επίσης:

    To ποδήλατο…αλλιώς! Youtuber εφεύρει εκ νέου τον τροχό και γίνεται viral (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles