23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Huawei MateBook D15: Unboxing και πρώτες εντυπώσεις!

    H Huawei είναι γνωστό ότι είναι πολλά περισσότερα από μια ακόμη εταιρεία που απλώς ειδικεύεται στα smartphones. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια παρατηρώντας από κοντά την γιγάντωση της μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε δύο πράγματα… ότι αφενός δεν είναι ένας ακόμη κινεζικός γίγαντας με πήλινα πόδια και αφετέρου λατρεύει να πειραματίζεται σε νέα τεχνολογικά concepts που σε καμία περίπτωση δεν την αφήνουν «στάσιμη». Η συνεχής εξέλιξη και η ανάγκη για νέα high-tech προϊόντα βρίσκεται στο DNA της, για αυτό και τα νέα της Laptops, MateBook D14 και D15 έρχονται στην ελληνική αγορά κλείνοντας το μάτι σε όλους τους φανατικούς φίλους του mobile computing που λατρεύουν την άνεση, τις υψηλές επιδόσεις, τον εργονομικό σχεδιασμό και το design…. Όλα αυτά δηλαδή που αναζητάει ο χρήστης που θέλει να ξεχωρίζει…

    Τα MateBook D14 και D15 ανήκουν στην κατηγορία των laptops που τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, καθώς διαθέτουν aluminum περίβλημα με οθόνη IPS Full-HD στις 14 και 15.6 ίντσες αντίστοιχα. Στιβαρά, αλλά συγχρόνως πανέμορφα στο μάτι και κυρίως παναλαφρα στα 1.38 και 1.62 κιλά (το οποίο είναι και το βασικό προαπαιτούμενο για όλους εκείνους που τους ενδιαφέρει το computing on-the-go), από τη πρώτη στιγμή που τα αντικρίσαμε είναι εμφανές ότι δεν έχει γίνει ο παραμικρός συμβιβασμός στην ποιότητα. Στην καρδιά τους βρίσκεται ο πανίσχυρος AMD Ryzen 5 3500U, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 8GB RAM και την Radeon Vega 8 GPU μπορεί να φέρει με άνεση εις πέρας, τόσο business όσο και entertainment tasks. Η δε επιλογή του PCIe SSD στα 256 ή στα 512GB, αυξάνει κατακόρυφα τη συνολική απόδοση του συστήματος.

    Σε ότι έχει να κάνει με το connectivity, τα δύο MateBook έρχονται με 2×2 Wi-Fi 5, υποστήριξη Bluetooth 5, 1xUSB 3.0 Type-C connector, 3xUSB 2.0 / 3.0 Type-A ports, έξοδο HDMI και audio input 3.5mm. Και με λίγο ψάξιμο παραπάνω πρόκειται να βρείτε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο On/Off button, μία mini pop-up webcam που βρίσκεται κάτω από ένα κουμπί του πληκτρολογίου, αλλά και stereo speakers για crystal clear ποιότητα ήχου. Τέλος και τα δύο μοντέλα έρχονται με Windows 10 και διαθέτουν λειτουργία γρήγορης φόρτισης.

    Πραγματικά οι πρώτες εντυπώσεις μας είναι εξαιρετικές (stay tuned για το αναλυτικό in-depth review μέσα στις επόμενες ημέρες), καθώς τα νέα MateBook αποδεικνύουν περίτρανα ότι o κινεζικός κολοσσός δεν διστάζει να τολμήσει και αυτό είναι κάτι που λειτουργεί ως προς το συμφέρον όλων μας. Με μια πρώτη γρήγορη ματιά καθίσταται σαφές ότι έχουμε να κάνουμε για ένα laptop που είναι προσεγμένο ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, καθώς το σχεδιαστικό team της Huawei έχει βάλει τα δυνατά του για να δώσει στους χρήστες το all-around laptop των ονείρων τους. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα όμως σε αυτό εδώ το σημείο, προχωρώντας στην ανάλυση των special features που διαθέτει και τα οποία θα βελτιώσουν την mobile καθημερινότητα σας, εκτοξεύοντας την παραγωγικότητα σας στα ύψη.

    Ας αφήσουμε όμως καλύτερα να «μιλήσει» το Unboxing video του MateBook D15 που σας ετοιμάσαμε και το οποίο σίγουρα θα σας ανοίξει την όρεξη για τη συνέχεια με τον καλύτερο τρόπο, ενώ στο video θα μάθετε και μια super προσφορά που θα τρέξει αποκλειστικά η Huawei για όσους προχωρήσουν στο pre-ordering! N’ joy!

    Unboxing & Hands-on Video: Δημήτρης Σκιάννης

    ** Η προσφορά ισχύει για τα πρώτα 200 τεμάχια στα οποία θα γίνει preordering…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles