23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Huawei: νέα γενιά έξυπνων φωτοβολταϊκών συστημάτων και λύσεων αποθήκευσης ενέργειας (Smart PV & ESS)

    Ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων έξυπνων φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και των νέων προϊόντων και λύσεων αποθήκευσης ενέργειας (Smart PV & ESS), διοργάνωσε η Huawei, στο πλαίσιο της έκθεσης Intersolar Europe 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Αναλυτικότερα, ο Guoguang Chen, πρόεδρος του Smart PV & ESS Business της Huawei Digital Power, παρουσίασε τη στρατηγική για τα έξυπνα φωτοβολταϊκά συστήματα και το νέο αναβαθμισμένο εμπορικό σήμα έξυπνων Φ/B, FusionSolar.

    Οι τρεις κύριες στρατηγικές ανακοινώσεις ήταν:  

    – Εστίαση στη σύγκλιση των τεχνολογιών 4T (Watt/Bit/Heat/Battery), αύξηση των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, συνεχής καινοτομία για την πρωτοπορία στην τεχνολογία και επιτάχυνση της ανάπτυξης της ηλιακής βιομηχανίας.

    – Kαθιέρωση βιομηχανικών προτύπων υψηλής ποιότητας και προώθηση της υγιούς ανάπτυξης του κλάδου σε απόλυτη συνάφεια με τους συνεργάτες της.

    – Συμπόρευση με έξι παγκόσμιους συνεργάτες με στόχο την επίτευξη  βιωσιμότητας και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας στον κλάδο.

    Σε έργα μεγάλης κλίμακας, την τελευταία δεκαετία, η Huawei, έχει καθορίσει τη μετάβαση του κλάδου από το χαμηλό κόστος στην υψηλή αξία, μέσω της ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας των ηλεκτρονικών ισχύος, των έξυπνων φωτοβολταϊκών λύσεών της. Αυτό έχει καταστήσει τους μετατροπείς στοιχειοσειράς (smart string inverters) ως την κύρια παγκόσμια τάση. 

    Στις εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές (C&I) η Huawei, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία μέσω της «νοημοσύνης», εμμένοντας στην συνεχή «εκπαίδευση» της βιομηχανίας. Η Huawei προωθεί την τεχνολογική καινοτομία για να θέσει την ενεργητική ασφάλεια ως πρότυπο, ενισχύοντας την αξιοποίηση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες βιομηχανίες, βοηθώντας τους πελάτες να επιτύχουν επιχειρηματική βιωσιμότητα και να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

    Στις οικιακές εφαρμογές, η Huawei στοχεύει να ηγηθεί στο μέλλον, προωθώντας την εξέλιξη της οικιακής ενέργειας μέσω της καινοτομίας των εξαρτημάτων και των τεχνολογικών αναβαθμίσεων. Μέσω της εφεδρικής αυτόνομης τροφοδοσίας , του έξυπνου οικιακού ενεργειακού προγραμματισμού από τον AI Energy Management Assistant (EMMA) και της μελλοντικής διασύνδεσης virtual power plant (VPP) θα επιτρέψει την ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτάρκεια των κατοικιών.

    Ολοκληρωμένη αναβάθμιση FusionSolar

    Με νέο εμπορικό σήμα, η FusionSolar ολοκληρώνει και αναβαθμίζει την εικόνα της και τοποθετείται ως ηγέτης στην καινοτομία στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Συνδυάζει τις καινοτόμες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών ισχύος, ενσωματώνοντας τις δυνατότητες της βιομηχανικής αλυσίδας και της νοημοσύνης, παρέχοντας ασφαλή και αξιόπιστα προϊόντα για την απόλυτη εμπειρία χρήστη. Στόχος της είναι να συνεργαστεί με βιομηχανικούς εταίρους για τη δημιουργία ενός ανοικτού και win-win βιομηχανικού οικοσυστήματος, να επιταχύνει τα φωτοβολταϊκά συστήματα να γίνουν η κύρια πηγή ενέργειας και να επιτρέψει την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια προς όφελος χιλιάδων βιομηχανιών και νοικοκυριών.

    Παρουσίαση νέων προϊόντων και λύσεων σε τρεις βασικές εφαρμογές

    Ο Steve Zheng, Πρόεδρος του Utility Smart PV & ESS Business, Huawei Digital Power, υπογράμμισε στην ομιλία του τις μεγάλες προκλήσεις που επιβάλλονται στη σταθερότητα του δικτύου, στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας, γεγονός που καθιστά τον συνδυασμό των φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (PV & ESS) αναπόφευκτo.  Τα διάφορα σενάρια “PV + x” θα φέρουν επίσης περισσότερες προκλήσεις. Ανταποκρινόμενη στις παραπάνω τάσεις και προκλήσεις, η Huawei εισήγαγε τη λύση FusionSolar Smart PV Solution -χρησιμοποιώντας τη νέα γενιά έξυπνου φωτοβολταϊκού controller 1500V του SUN2000-330KTL ως βασικό πυρήνα, μαζί με τις δυνατότητες σύζευξης εναλλασσόμενου ρεύματος χαμηλής τάσης PVESS, τον έξυπνο έλεγχο σε επίπεδο συστοιχίας, τις κορυφαίες στον κλάδο ικανότητες σύνδεσης με το δίκτυο, τον σχεδιασμό ασφάλειας πολλαπλών επιπέδων PVESS endtoend “5+4” και την έξυπνη διάγνωση. Αυτές οι δυνατότητες παρέχουν στους πελάτες τρεις σημαντικές αξίες: χαμηλότερο σταθμισμένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας (LCOE), υψηλή αξιοπιστία συμβατή με το δίκτυο και ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση.

    Ο Mingming Zhong, πρόεδρος του C&I Smart PV & ESS Business, Huawei Digital Power, παρουσίασε τη λύση C&I Optimizer+PV+ESS+Charger+Management System για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Η ολοκληρωμένη λύση περιλαμβάνει τον πρώτο optimizer 1300W του κλάδου που είναι συμβατός με 182/210 μονάδες, την πρώτη σειρά μετατροπέων που επιτυγχάνουν αξιοπιστία τροφοδοσίας σε επιχειρηματικό επίπεδο, το πρώτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας 200 kWh για εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις που χρησιμοποιεί smart string αρχιτεκτονική, το πρώτο αρθρωτό σύστημα υπερπλήρωσης 720 kW με πλήρη υδρόψυξη και το πρώτο έξυπνο σύστημα διαχείρισης για εμπορικές και βιομηχανικές χρήσεις που συνδέεται με AI από άκρη σε άκρη.

    Ο Steven Zhou, πρόεδρος του Residential Smart PV & ESS Business, Huawei Digital Power, παρουσίασε Residential Smart PV Solution 4.0. Αυτή η ολοκληρωμένη λύση υιοθετεί ένα πλαίσιο 1+4+X, όπου το “1” αντιπροσωπεύει τον κεντρικό smart energy controller , το “4” αντιπροσωπεύει τον έξυπνο μετατροπέα, το Smart String ESS, τον έξυπνο φορτιστή και το έξυπνο σύστημα διαχείρισης φωτοβολταϊκών και το “X” αποτελείται από το σύστημα οικιακών συσκευών, όπως το κλιματιστικό, η αντλία θερμότητας και ούτω καθεξής. Η λύση αποσκοπεί στην αύξηση της οικιακής ιδιοκατανάλωσης ηλιακής ενέργειας στο 90%+ και στη σταδιακή εξέλιξη προς το 100%, διασφαλίζοντας κύριες αξίες, όπως η ελευθερία της ηλεκτρικής ενέργειας, η εμπειρία έξυπνου ελέγχου και η ενεργητική ασφάλεια.

    Σε αυτή την παρουσίαση, η TÜV Rheinland και η Huawei δημοσίευσαν από κοινού το “All-Scenario Security White Paper”, επαληθεύοντας ότι οι λύσεις FusionSolar για κάθε σενάριο, ικανοποιούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας, καθιερώνοντας βιομηχανικά πρότυπα ασφαλείας για εφαρμογές φωτοβολταϊκών συστημάτων και αποθήκευσης ενέργειας (PV & ESS).

    Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023, η Huawei Digital Power έχει συμβάλει στην παραγωγή 770 δισεκατομμυρίων kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 355 εκατομμύρια τόνους, που ισοδυναμεί με τη φύτευση 485 εκατομμυρίων δέντρων. Στο μέλλον, η Huawei θα συνεχίσει να συμπράττει με πελάτες και συνεργάτες, επιταχύνοντας την υιοθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, ως κύρια πηγή ενέργειας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα οφέλη της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας θα φτάσουν σε κάθε βιομηχανία και νοικοκυριό, οδηγώντας την υψηλής ποιότητας υγιή ανάπτυξη της βιομηχανίας και χτίζοντας συλλογικά ένα πιο πράσινο και καλύτερο μέλλον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles