36.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
More

  Η Lenovo κατασκευάζει ένα εκατ. συσκευές στo πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιό της στην Ουγγαρία

  Η Lenovo ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε στο ορόσημο της κατασκευής και αποστολής ενός εκατομμυρίου workstations και servers από την πρώτη μονάδα παραγωγής της στην Ευρώπη, σχεδόν ένα χρόνο αφού άνοιξε τις πόρτες της στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

  H εγκατάσταση ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιούνιο του 2022, μετά από 10 μήνες κατασκευής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για να υποστηρίξει πελάτες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) και να καλύψει τις ανάγκες τους για υποδομή σε server, συστήματα αποθήκευσης και workstation υπολογιστών υψηλής τεχνολογίας. Από τον Ιούνιο του 2023, η εγκατάσταση έχει παράσχει λύσεις σε περισσότερους από 1.000 πελάτες σε 69 χώρες και είδε την κλίμακα και την ταχύτητα των λειτουργιών της να επιταχύνονται αισθητά κατά τη διάρκεια του χρόνου που μας πέρασε. Περισσότεροι από 180 πελάτες έχουν επισκεφθεί τον ιστότοπο, επιτρέποντας καλύτερη συνεργασία, διαφάνεια και κατανόηση με τους πελάτες της Lenovo σε όλη την περιοχή EMEA.

  Ο Szabolcs Zolyomi, Factory Site Leader στη Lenovo, σχολίασε: «Το άνοιγμα της εγκατάστασης στην Ουγγαρία ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για τη Lenovo, τόσο γιατί επεκτείνει τις διεθνείς παραγωγικές μας δραστηριότητες, αλλά και γιατί αντιπροσωπεύει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες για τον ιδιωτικό, αλλά και για τον δημόσιο τομέα της χώρας. Το επίτευγμα της αποστολής ενός εκατομμυρίου μονάδων αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής συνεργασίας τόσο με τους υπαλλήλους αλλά και με τους πελάτες μας. Μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και έλεγχο της ανάπτυξης προϊόντων και των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα και υποστηρίζουμε την τοπική κοινωνία».

  Ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 20% από τότε που άνοιξε η νέα μονάδα παραγωγής, με 15 διαφορετικές εθνικότητες να εκπροσωπούνται στην κοινότητα του εργατικού δυναμικού. Το Υπουργείο Εμπορίου της Ουγγαρίας αναγνώρισε την συνεισφορά της Lenovo στην τοπική κοινωνία βραβεύοντάς την για τη δημιουργία των περισσότερων θέσεων εργασίας στη χώρα. Μέσω του Lenovo Foundation, του φιλανθρωπικού ιδρύματος της εταιρείας, η εγκατάσταση έχει επίσης επίσημα συνεργαστεί με την τοπική κοινότητα για να προσφέρει εθελοντική εργασία και τεχνολογία σε τοπικά σχολεία, καθώς και να συμμετέχει σε μηνιαίες αιμοδοσίες σε συνεργασία με το Ουγγρικό Ίδρυμα Ερυθρού Σταυρού.

  Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Βουδαπέστης κατασκευάστηκαν εξ αρχής με γνώμονα τη βιωσιμότητα, ενώ έκτοτε έχει ενισχυθεί η μόνωση του κτιρίου, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστημάτων αισθητήρων φωτισμού και βελτιστοποιήθηκε η χρήση απορριμμάτων θερμότητας αεροσυμπιεστή. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση εγκατάστασης ηλιακών πάνελ η όποια θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η χωρητικότητα στα 4 μεγαβάτ, με το σύνολο της εγκατάστασης να παράγει ισοδύναμη ποσότητα ισχύος όσο περίπου 12 βυτιοφόρων καυσίμων φυσικού αερίου. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η θερμότητα από το σύνολο της εγκατάστασης επαναδρομολογείται για να διατηρείται ζεστός ο χώρος παραγωγής. Το χειμώνα, ο κρύος αέρας από το εξωτερικό της εγκατάστασης χρησιμοποιείται για ψύξη και τώρα σχεδιάζεται επέκταση αυτής της διαδικασίας σε όλο το εργοστάσιο. Αυτή η ανακύκλωση της θερμότητας έχει μειώσει το ενεργειακό κόστος κατά 14%.

  Με στόχο την επίτευξη net-zero εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα αξίας έως το FY2049/50, η Lenovo είδε τις εκπομπές άνθρακα στις αποστολές της να μειώνονται περισσότερο από 90%, χάρη στην τοποθεσία της εγκατάστασης στο κέντρο της Ευρώπης. Με αυτό το δεδομένο και σε συνδυασμό με καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής, όπως η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία συγκόλλησης χαμηλής θερμοκρασίας της Lenovo, η εταιρεία κάνει ουσιαστικά βήματα προς την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για τη μείωση της κλιματικής αλλαγής.

  Ως κορυφαίος πάροχος στη λίστα TOP500 υπερυπολογιστών τα τελευταία πέντε χρόνια, η Lenovo συνέχισε να εξυπηρετεί πελάτες που φιλοξενούν μερικούς από τους μεγαλύτερους υπερυπολογιστές της Ευρώπης, με πρόσθετες δυνατότητες από τις εγκαταστάσεις της Ουγγαρίας. Αυτό περιλαμβάνει το Υπερυπολογιστικό Κέντρο της Βαρκελώνης (Barcelona Supercomputing Center) στην Ισπανία, το Υπερυπολογιστικό Κέντρο Leibniz Leibniz Supercomputing Center στη Γερμανία και το SURF στην Ολλανδία, μεταξύ πολλών άλλων κέντρων υπολογιστών υψηλής απόδοσης.

  Η εγκατάσταση στην Ουγγαρία αποτελεί μέρος της παγκόσμιας αλυσίδας μονάδων κατασκευής της Lenovo, με 35 τοποθεσίες σε οκτώ αγορές που εξυπηρετούν πελάτες σε 180 αγορές – συμπεριλαμβανομένων της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ουγγαρίας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού και των ΗΠΑ. Η Lenovo είναι ευρέως αναγνωρισμένη για το παγκόσμιο υβριδικό μοντέλο κατασκευής της που περιλαμβάνει τόσο ιδιόκτητες, αλλά και συνεργαζόμενες μονάδες παραγωγής.

  Πέτρος Κυπραίος
  Πέτρος Κυπραίος
  Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles