16.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Η Panda Security διοργανώνει Webinar με θέμα: «Cyber Security – Οι προκλήσεις στον κλάδο της Ναυτιλίας»

    Σειρά λύσεων για προηγμένη ασφάλεια, ανίχνευση και απόκριση σε endpoint, παρακολούθηση και διαχείριση της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 15:30 στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Panda Security.

    Σε μια περίοδο όπου ο Ναυτιλιακός Τομέας διαδραματίζει καταλυτικό ρολό στην παγκόσμια οικονομία, καθώς πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου πραγματοποιείται πλέον μέσω θαλάσσης, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (Information Communication and Technology -ICT) αναδεικνύονται σε βασικό πυλώνα για την αποτελεσματική λειτουργία του. Το ICT είναι απαραίτητο για αρκετές λειτουργίες, από την πλοήγηση έως την πρόωση και από τη διαχείριση εμπορευμάτων έως την επικοινωνία ελέγχου της κυκλοφορίας κ.λπ.

    Ωστόσο, όπως και σε άλλους τομείς που βασίζονται στο ICT, έτσι και στη ναυτιλιακή βιομηχανία, οι σύγχρονες απειλές στον κυβερνοχώρο αυξάνονται  εκθετικά. Μπορεί παλαιότερα, η χρήση ενός antivirus και ένος  firewall να θεωρούνταν ως μια αποτελεσματική λύση.

    Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι αν η απλή ενημέρωση του antivirus μία φορά την ημέρα, μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά το μήνα, μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό μετρό προφύλαξης;

    Η απάντηση ασφαλώς είναι ΟΧΙ, καθώς το ενδιαφέρον  και η στόχευση των χάκερ, μετακινείται σήμερα από τα γραφεία των εταιρειών στην στεριά στα «θαλάσσια γραφεία» τους. Μια πιθανή επίθεση ransomware στο δίκτυο ενός πλοίου ή μια επίθεση στα συστήματα πλοήγησης, καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή προηγμένων λύσεων ψηφιακής ασφαλείας ανάλογων με αυτές των γραφείων των εταιρειών στην στεριά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles