17.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Η πρώτη φωτογραφία του κυνηγού εξωπλανητών TESS απεικονίζει 200 χιλιάδες άστρα

    To TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), το νέο αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο που εκτοξεύτηκε στις 18 Απριλίου, αποτελώντας το διάδοχο του Kepler, με το οποίο η NASA, ευελπιστεί να ανακαλύψει νέους εξωπλανήτες, τράβηξε την πρώτη του φωτογραφία.

    tess-first-photo-lede

    Το TESS, το οποίο έχει το μέγεθος ενός …ψυγείου, θα τεθεί σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη, στην οποία δεν έχει τεθεί άλλο αντικείμενο, και θα πραγματοποιεί μία πλήρη περιστροφή γύρω της κάθε 13,8 ημέρες, κινούμενο σε απόσταση 108.000 χιλιομέτρων στο περίγειο και έως 373.000 χιλιόμετρα στο απόγειο. Κάθε φορά που θα πλησιάζει περισσότερο θα αποστέλλει τα στοιχεία του.

    Κατά την πρώτη δοκιμή των οργάνων του και ενώ βρίσκεται σε απόσταση 8.000 χιλιομέτρων από τη Σελήνη, χρησιμοποίησε μία από τις τέσσερις κάμερες του για να καταγράψει την εικόνα έκθεσης δύο δευτερολέπτων, η οποία απεικονίζει μια περιοχή του αστερισμού του Κενταύρου στην οποία συγκεντρώνονται περίπου 200 χιλιάδες άστρα.

    Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα μπορεί να καταγράφει εικόνες με έκταση 400 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που κατέγραψε στην πρώτη εικόνα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles