24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Η Sony ανακοίνωσε το PlayStation Classic

    Μετά τη Nintendo (NES και SNES Classic) και την SNK (ΝEOGEO Mini), η Sony αποφάσισε να παίξει δυνατά στην κατηγορία των retro mini-κονσολών, ανακοινώνοντας ένα mini PS1, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα κάνει τις καρδιές των φίλων του retro gaming να σκιρτήσουν! 

    playstation_classic

    Ακολουθώντας τα βήματα της Nintendo, το PlayStation Classic θα χωράει στην παλάμη του χρήστη του και θα κοστίζει περίπου 100 ευρώ (99.99). H λιλιπούτεια κονσόλα (είναι 45% πιο μικρή από την original κονσόλα που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1994 στην Ιαπωνία) θα συνδέεται εύκολα σε κάθε σύγχρονη τηλεόραση και θα έρθει με ένα lineup 20 προ-εγκατεστημένων παιχνιδιών, με τη Sony να ανακοινώνει όμως μόλις 5 από αυτά (Final Fantasy 7, Jumping Flash, R4: Ridge Racer Type 3, Tekken 3 και Wild Arms. Όπως έγινε γνωστό, όλα τα παιχνίδια θα είναι playable στο αυθεντικό τους format, με τη Sony να σχεδιάζει το παγκόσμιο launch στις 3 Δεκεμβρίου φέτος. Το ευχάριστο νέο είναι ότι για την παραπάνω τιμή, οι gamers θα πάρουν δύο PS1 gamepads (είναι full-size controllers) και θα συνδέονται μέσω USB. Τέλος, στο mini PS1 (κάτω τμήμα) υπάρχει και ένα πλαστικό cover, για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη τη χρησιμότητα του και σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα όταν αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα συστήματα στην αγορά.

    playstation_classic_2

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles