24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ιαπωνία: O υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, απαγορεύει δια ροπάλου τις δισκέτες και τα FAX στο Δημόσιο!

    Όταν ακούμε τη λέξη «Ιαπωνία» σίγουρα στο μυαλό, μας έρχονται high-tech εικόνες, με ρομπότ, φώτα νέον και αυτόνομα οχήματα οι οποίες είναι βγαλμένες από το… μέλλον! Αναμφίβολα, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου δικαίως μπορεί να θεωρηθεί ως μια κοιτίδα της υψηλής τεχνολογίας, όμως μπορεί η Ιαπωνία να μοιάζει ότι είναι έτη φωτός μπροστά, ωστόσο το δημόσιο της μάλλον έχει μείνει στην εποχή του… χαλκού ή καλύτερα της δισκέτας! Ναι, όσο απίστευτο και εάν φαίνεται στη σημερινή digital εποχή, ή έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού μάλλον είναι άγνωστη για τους ιαπωνικούς φορείς του Δημοσίου, καθώς περισσότερες από 1.900 διαφορετικά γραφεία και υπηρεσίες του ιαπωνικού Δημοσίου χρησιμοποιούν floppy disks, CDs, MiniDiscs και FAX για να μεταφέρουν δεδομένα που αφορούν τους πολίτες.

    Για αυτό και ο νεοεκλεγμένος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Taro Kano, κήρυξε ανένδοτο αγώνα ενάντια στις δισκέτες, αλλά και σε όλες τις τεχνολογίες που είναι… απαρχαιωμένες. Σε σχετικές του δηλώσεις μάλιστα, ο Ιάπωνας υπουργός δήλωσε ότι πρωταρχική του μέριμνα είναι να απαλλάξει το Δημόσιο από το FAX ακόμη και από τους βομβητές (ενδεικτικό είναι ότι η τελευταία υπηρεσία τηλεειδοποίησης στην Ιαπωνία έκλεισε τις πύλες της πριν από… 3 χρόνια). Σε μια συνέντευξη του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αστειευόμενος, ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Αλήθεια μήπως γνωρίζετε από που μπορώ να προμηθευτώ μια… δισκέτα»; Όπως έγινε γνωστό, το αρμόδιο Υπουργείο της Ιαπωνίας, που ασχολείται με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας έχει εκκινήσει ένα πρόγραμμα για να περάσει στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Τελικά, μάλλον εδώ με την πρόοδο που έχει συντελεστεί τελευταία από ότι φαίνεται είμαστε πιο μπροστά ακόμη και από τους… Ιάπωνες!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles