16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    iDATE Digi World: Η Κύπρος στην τρίτη θέση της κατάταξης της ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για το 5G

    Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Κύπρος όσον αφορά την διάθεση του φάσματος συχνοτήτων 5G, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας iDATE, στην οποία έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου 5G (5G Obdseravatory).

    Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, η χώρα μας μοιράζεται την 3η θέση μαζί με τη Γερμανία, τη Τσεχία και τη Σλοβακία, με ποσοστό 67% για κάθε χώρα,  στην κατάταξη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρώτη την Φινλανδία που αγγίζει το 100% της εναρμόνισης και απόδοσης συχνοτήτων 5G και δεύτερη την Ελλάδα με 83%. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνει το 35.7%.

    Υψηλά ποσοστά αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης των συχνοτήτων για το 5G και συγκεκριμένα μεταξύ 50%-60%, συγκεντρώνουν το Λουξεμβούργο και η Αυστρία (με 66%), η Ουγγαρία (61%), η Ιταλία (60%) και η Γαλλία (59%).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του iDATE Digi World, στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Εσθονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Λετονία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Πολωνία, όπου δεν έχει αποδοθεί καμία συχνότητα για χρήση 5G και έχουν μηδενική επίδοση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles