18.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Instagram: Λανσάρει παγκοσμίως τα broadcast channels

    Ένα νέο χαρακτηριστικό, με έντονο «χρώμα» από Telegram, λάνσαρε το Instagram. Πρόκειται για το broadcast channels, ένα one-way messaging feature, το οποίο θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, έγραψε στο δικό του κανάλι ότι η εταιρεία ανοίγει για όλους τους χρήστες τη λειτουργία σήμερα. Ο Zuckerberg είχε προηγουμένως μια δημόσια συνομιλία με τον Adam Mosseri, τον επικεφαλής του Instagram, στο κανάλι του. To νέο χαρακτηριστικό μέχρι τώρα περιοριζόταν σε επιλεγμένους δημιουργούς. Το Broadcast channels επιτρέπει στους users να στέλνουν μηνύματα στους followers τους, οι οποίοι μπορούν να αντιδρούν και να ψηφίζουν στα polls, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να απαντήσουν άμεσα.

    Μαζί με τα text updates, οι δημιουργοί μπορούν να δημοσιεύουν εικόνες, βίντεο και ηχητικά clips. Μπορούν επίσης να προσκαλέσουν άλλα άτομα να συμμετάσχουν στο κανάλι τους ως συνεργάτες.

    Η Meta έφερε channels στο WhatsApp για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Μόνο μερικοί οργανισμοί έχουν πρόσβαση προς το παρόν, αλλά το WhatsApp θα προσφέρει την εν λόγω δυνατότητα στο ευρύ κοινό τους επόμενους μήνες. Η Meta σχεδιάζει να φέρει τα channels και στο Facebook και το Messenger.

    Διαβάστε επίσης:

    Προσεχώς generative ΑΙ λειτουργίες σε όλα τα προϊόντα της Meta

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles