18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Instagram Threads: Έστειλε στην κορυφή του App Store εφαρμογή με το ίδιο όνομα

    Όταν το Instagram λάνσαρε το Threads στις 5 Ιουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, μπήκε στο Twitter για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Στο tweet, το οποίο δεν περιελάμβανε κανένα κείμενο, ο Zuckerberg αναφερόταν στο Spider-Man με ένα meme, κυρίως για να πειράξει τον Elon Musk. Αποδεικνύεται ότι η χρήση αυτού του meme ήταν πολύ πιο εύστοχη από ό, τι θα μπορούσε να φανταστεί ο ιδρυτής του Facebook.

    Όπως επισημαίνεται από το TechCrunch, η κυκλοφορία του Instagram Threads μεταφράστηκε προς όφελος μιας άλλης εφαρμογής που έτυχε να έχει το ίδιο όνομα. Το Threads, μια εναλλακτική λύση Slack που υπάρχει από το 2019, είδε περισσότερα από 880,000 downloads στο iOS μεταξύ 6 και 12 Ιουλίου, σύμφωνα με εκτίμηση του Data.ai. Παρά το γεγονός ότι το app είχε “ελάχιστες λήψεις” πριν από αυτή την περίοδο, το Threads έγινε η 52η εφαρμογή στο App Store με τις περισσότερες λήψεις παγκοσμίως.

    Σε μερικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, κατάφερε ακόμη και να σπάσει το top 10. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Threads του Instagram δεν είναι διαθέσιμο στην ΕΕ και η Meta άρχισε έκτοτε να μπλοκάρει άτομα που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω VPN.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles