23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας δικτύου Κύπρου (IET Cyprus): Ημερίδα για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

    Οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία λόγω της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, τέθηκαν επί τάπητος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας δικτύου Κύπρου (IET Cyprus LN).

    iet-cyprus-ln

    Τις εργασίες της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Πάφου και ήταν ανοικτή για το κοινό, άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Μάριος Αγρότης, Πρόεδρος IET Cyprus Network ενώ στην συνέχεια ο κ. Ανδρόνικος Κάκκουρας, Ανώτερος Λειτουργός Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται για την συμμόρφωση των σταθμών ραδιοεπικοινωνίας με τα εθνικά όρια έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Ο κ. Πρόδρομος Καπλάνης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιατρικής Φυσικής και Βίο-Ιατρικής Μηχανικής Κύπρου με μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο «Ακτινοβολία: Μύθοι και πραγματικότητες» αναφέρθηκε στις περιπτώσεις εκείνες όπου η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία συνδυάζεται με άλλους φυσικούς ή χημικούς παράγοντες, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για ένα ζήτημα όπου παρατηρούνται «γκρίζες περιοχές» στον τομεα της υγείας.

    Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ) κ. Σολωμός Κυριάκου, με θέμα «Η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία κατά την Χρήση των Κινητών Τηλεφώνων : 10 πρακτικές συμβουλές για να περιορίσετε τους κινδύνους» και ο κ. Ζήνων Χριστοδουλίδης, Manager Technical Services, Netfon Services Ltd  ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις Μετρήσεις ΗΜΠ σε σταθμούς κινητής τηλεφωνίας.

    Στις τελικές τοποθετήσεις και τα συμπεράσματα της ημερίδας καταγράφηκε ότι, πάνω από όλα, πρέπει να αποκατασταθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και στην προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ όπως επισημάνθηκε, συχνά το κοινό στην Κύπρο (ιδίως στις τοπικές κοινωνίες), παραπληροφορείται, με συνέπεια να δημιουργούνται υπερβολικές ανησυχίες.

    Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αλέξης Πολυκάρπου, IET Cyprus Network YP Chairman.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles