20.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες για το λιλιπούτειο Compute Stick της Intel!

    Μία από τις συσκευές που σίγουρα έκλεψε την παράσταση στην CES 2015 τον Ιανουάριο που μας πέρασε, δεν ήταν άλλη από το Compute Stick της Intel, ένα μικροσκοπικό computer-on-a-stick, το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό θαύμα της επιστήμης των υπολογιστών. Με μήκος που δεν ξεπερνάει τα 10 εκατοστά, το Intel Compute Stick έρχεται με προεγκατεστημένα είτε τα Windows 8.1 είτε το λειτουργικό Linux.
    intel-compute-stick

    Όσο απίστευτο και εάν φαίνεται μέσα σε αυτό το λιλιπούτειο stick έχει χωρέσει ένας επεξεργαστής quad-core Intel Atom, ο οποίος συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου! Για τους users βέβαια που επιθυμούν περισσότερο hard drive space, το Intel Compute Stick παρέχει microSD slot, ενώ φυσικά υποστηρίζει wireless connectivity. Επίσης, η συσκευή της Intel διαθέτει μία HDMI θύρα, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους users να συνδέσουν το stick σε οποιοδήποτε monitor ή TV που διαθέτει HDMI IN. Αν και τα tech specs του Compute Stick δεν προκαλούν «ίλιγγο», ωστόσο έχει αρκετή δύναμη για να τρέξει μία σειρά από basic εφαρμογές που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη.  INTEL_Compute-Stick-02

    H Newegg και η Amazon έχουν αρχίσει να δέχονται προπαραραγγελίες για την μικροσκοπική συσκευή της Intel, με τιμές από 150$ μέχρι 180$. Το Intel Compute Stick αναμένεται να βρίσκεται στα χέρια των καταναλωτών στις 24 Απριλίου και σίγουρα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το πόσο πολύ έχει προοδεύσει η επιστήμη των μικροϋπολογιστών!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles