18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Ισραήλ – Χαμάς: Μέσο πολεμικής… προπαγάνδας το video game Arma 3

    Το διαδίκτυο δεν αποτελεί μόνο βασική πηγή πληροφόρησης, αλλά συχνά και… παραπληροφόρησης! Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, αρκετά είναι τα fake videos που ανεβαίνουν σε δημοφιλή social media, όπως το Χ, και αφορούν στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

    Πιο αναλυτικά, για λόγους πολεμικής προπαγάνδας χρησιμοποιήθηκε το γνωστό στρατιωτικό video game προσομοίωσης Arma 3, της τσέχικης Bohemia Interactive. Η εταιρεία προειδοποίησε το κοινό ότι πλάνα από το παιχνίδι της χρησιμοποιήθηκαν ως ντοκουμέντα του νέου υπερόπλου λέιζερ του Ισραήλ Iron Beam, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τη Rafael Advanced Defense Systems για να εξουδετερώνει πυραύλους, ρουκέτες και drones.

    Συγκεκριμένα η Bohemia Interactive ανέφερε: 

    «Αν και είναι κολακευτικό το γεγονός ότι το Arma 3 προσομοιώνει τις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις με τόσο ρεαλιστικό τρόπο, σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι που μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα με πραγματικό υλικό μάχης και να χρησιμοποιηθεί ως πολεμική προπαγάνδα. Με κάθε βίντεο που καταργείται, δέκα άλλα ανεβαίνουν κάθε μέρα».

    Σημειώνεται ότι το παραπλανητικό περιεχόμενο αποτελείται από κομμένα, χαμηλής ποιότητας πλάνα, που απεικονίζουν σμήνη εναέριων βλημάτων να αναχαιτίζονται μπροστά από έναν πύργο.

    Διαβάστε επίσης:

    Cyberpunk 2077: Με ΑΙ αντικαταστάθηκε νεκρός ηθοποιός στο Phantom Liberty

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles