17 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Jurassic Park Trilogy: Ένα χορταστικό high definition adventure park

    Είναι αμέτρητα τα βασισμένα στα CGI blockbuster που ακολούθησαν το 1993 και το πρώτο Jurassic Park. Όσες όμως επιπλέον καινοτομίες κι αν είχαν να επιδείξουν, αυτά τα… τέρατα αποτέλεσαν αναμφισβήτητα ένα κινηματογραφικό momentum για την box office πραγματικότητα που δεν μπορεί να προσπεραστεί έτσι εύκολα.
    Η πρώτη φορά που όλες οι ταινίες κυκλοφορούν σε HD (η τριλογία κυκλοφορεί στην απλή version και σε limited edition την Gift Box-Set version, βλέπε έξτρα δεινοσαυράκια…), θα μας θυμίσει πως είναι όταν τυραννόσαυροι, βροντόσαυροι και κάθε είδους τεράστια πλάσματα με άγριες διαθέσεις, κυνηγούν το τζιπάκι σου ή παίζουν κρυφό μαζί σου στην κουζίνα. Το νέο θεματικό πάρκο που έστησαν οι επιστήμονες με τους κλωνοποιημένους δεινόσαυρους, αποτέλεσε ένα αμίμητο concept, ένα απίστευτων διαστάσεων φιλμ, αλλά και μία νύξη προς την αιώνια «αδυναμία» του ανθρώπου που συχνά θέλει να το παίξει θεός.
    Το πρώτο φιλμ ανήκει στην αφρόκρεμα των ταινιών του Steven Spielberg, ένα all-time κινηματογραφικό θέαμα που σε χαζεύει. Το The Lost World ήταν σαφώς κατώτερο, αλλά η τακτική του “King Kong” που ακολούθησε διατήρησε τα… προϊστορικά στάνταρ του. Όσο για το III, ο Joe Johnston δεν διέθετε την αβίαστη σκηνοθετική ρευστότητα του Spielberg, και έμεινε πίσω σε κλάση.
    Απίστευτα διασκεδαστικά και απαράμιλλα φτιαγμένα, τα Jurassic Park ξαμόλησαν ξανά τα τέρατα, που προσέξτε ο βρυχηθμός τους σε Blu-ray μπορεί να κάνει τους γείτονες να πεταχτούν έξω με τις πυτζάμες. Γι’ αυτό… δυναμώστε ελεύθερα!

    Extras: Ατελείωτα και στα τρία φιλμ και δεν αφήνουν καμία πέτρα που να μην την γυρίσουν. Το Return To Jurassic Park μάλιστα «πιάνει» και τα τρία blu-ray. Μaking of και behind the scenes θα βρείτε σε όλα, ενώ διάσπαρτα είναι μοναδικά storyboards, κομμένες σκηνές, λίστες με ολογράμματα των δεινόσαυρων για να ξέρετε ποιος είναι ποιος (!), pre-production meetings, το scouting των τοποθεσιών κλπ.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles