17 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Το Kickstarter έπεσε θύμα hacking

    Το Kickstarter, το πιο δημοφιλές crowdfunding site, έπεσε θύμα hacking, όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο blog του site, αλλά και από το ενημερωτικό e-mail που στάλθηκε σε όλους τους πελάτες του.

    kickstarter-hacked

    Στην ανακοίνωση του στο blog του site, ο Yancey Strickler, CEO του Kickstarter, αναφέρει ότι το βράδυ τις Πέμπτης, οι βάσεις δεδομένων της εταιρείας του έπεσαν θύμα υποκλοπών, όπως ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και συνιστά στους χρήστες του site να αλλάξουν το password τους σ’ αυτό για λόγους ασφαλείας.

    Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση, δεν έχουν πέσει σε χέρια τρίτων πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών, αλλά και να συνέβαινε αυτό, το Kickstarter διατηρεί ένα μέρος μόνο αυτών των στοιχείων.

    Τα κακά νέα είναι ότι οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών, τις διευθύνσεις e-mail και τα προσωπικά τους τηλέφωνα, αλλά και στους κρυπτογραφημένους κωδικούς τους.

    Οι υπεύθυνοι του site δε σχολίασαν για ποιο λόγο καθυστέρησαν τέσσερις μέρες να ενημερώσουν το κοινό, όμως διαβεβαίωσαν πως, με εξαίρεση δύο λογαριασμών, δεν παρατηρήθηκε καμία ύποπτη δραστηριότητα και πως γίνονται όλες οι απαραίτητες έρευνες ώστε να λυθεί το θέμα και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του site.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles