24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ξεκίνησαν τα… όργανα στο Spotify! Αφαιρούνται χιλιάδες τραγούδια που δημιουργήθηκαν με ΑΙ

    Το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει βρεθεί η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σταδιακά εισέρχεται σε κάθε τομέα δραστηριότητας. Τα τραγούδια που παράγονται με τη βοήθεια ΑΙ έχουν πλέον κατακλύσει τη μουσική βιομηχανία και τις σχετικές πλατφόρμες streaming, όπως είναι το Spotify.

    Τα προβλήματα όμως έχουν αρχίσει να γίνονται σταδιακά ορατά. Όπως έγινε γνωστό, το Spotify αναγκάστηκε να αφαιρέσει χιλιάδες τραγούδια, τα οποία δημιουργήθηκαν με χρήση ΑΙ από τη μουσική start-up Boomy. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα εν λόγω τραγούδια παραβίαζαν την πολιτική της πλατφόρμας και ξεσήκωσαν αντιδράσεις από άλλες music streaming υπηρεσίες, αφού εντοπίστηκε ύποπτη δραστηριότητα.

    Πιο αναλυτικά, το Spotify, η μεγαλύτερη audio streaming business, κατέβασε πρόσφατα περίπου το 7% των κομματιών που είχαν ανέβει από τη Boomy, όπως και το ισοδύναμο «δεκάδων χιλιάδων» τραγουδιών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο γίγαντας Universal Music επεσήμανε σε όλες τις πλατφόρμες streaming ότι εντοπίστηκαν διαδικτυακά bots που παρουσιάζονται ως άνθρωποι για να διογκώσουν τον αριθμό των ακροατών για ορισμένα τραγούδια, με σκοπό το κέρδος. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει διευκολύνει αυτόν τον τύπο δραστηριότητας, επειδή επιτρέπει σε κάποιον να δημιουργήσει άμεσα πολλά μουσικά κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μεταφορτωθούν στο διαδίκτυο.

    Το Boomy, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν διάφορα στυλ ή περιγραφές, όπως “rap beats” ή “rainy nights”, για να δημιουργήσουν ένα κομμάτι με ΑΙ. Οι δημιουργοί είναι σε θέση στη συνέχεια να κυκλοφορήσουν τη μουσική στις υπηρεσίες streaming και να βγάλουν χρήματα από τα δικαιώματα. Η Boomy με έδρα την Καλιφόρνια λέει ότι οι χρήστες της έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια τραγούδια.

    Διαβάστε επίσης:

    Stranger Things: Στον “πάγο” η 5η σεζόν λόγω απεργίας

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles