18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Ξεπέρασε τις προσδοκίες το MWC 2023 – 461 εκατ. στην οικονομία της Βαρκελώνης!

    Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο GSMA, το MWC Barcelona 2023 συνεισέφερε 461 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της Βαρκελώνης. Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με την ανάλυση, σηματοδοτεί μια επιστροφή στα προ του 2019 επίπεδα, με τις προηγούμενες διοργανώσεις να αποφέρουν 473 εκατ. ευρώ το 2019, 469 εκατ. ευρώ το 2018 και 465 εκατ. ευρώ το 2017.

    Το MWC Barcelona 2023, το οποίο υποδέχθηκε περισσότερα από 88.500 άτομα κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών τον περασμένο Φεβρουάριο -μια αύξηση 45% σε σύγκριση με πέρυσι- δημιούργησε, επίσης, 9.100 θέσεις μερικής απασχόλησης στην πόλη της Βαρκελώνης – αύξηση κατά 1.700 σε σύγκριση με το 2022. Από το 2006, το MWC Barcelona εκτιμάται ότι παρουσίασε συνολική οικονομική συνεισφορά 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας περισσότερες από 150.000 θέσεις μερικής απασχόλησης σε ολόκληρη την Καταλονία.

    Συγκεντρωτικά, το MWC Barcelona 2023 είχε οικονομική συνεισφορά 461 εκατ. ευρώ (έναντι εκτίμησης 350 εκατ. ευρώ), δημιούργησε περισσότερες από 9.100 θέσεις μερικής απασχόλησης, είχε περισσότερους από 88.500 συμμετέχοντες από 202 χώρες και περιοχές, περισσότερους από 2.400 εκθέτες, χορηγούς και συνεργάτες και 64.000 συμμετέχοντες εκτός Βαρκελώνης, με περισσότερους από 36.000 συνοδούς. Το 50% των συμμετεχόντων κατείχε θέση διευθυντή και πάνω.

    «Φέτος, το MWC Barcelona επέστρεψε δυναμικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορέσαμε να φέρουμε χιλιάδες ανθρώπους πίσω στην υπέροχη πόλη της Βαρκελώνης», δήλωσε ο CEO της GSMA Ltd, John Hoffman. «Ο αριθμός των εταίρων, των επιχειρήσεων, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και, φυσικά, των αντιπροσώπων, ξεπέρασε πραγματικά τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας.

    «Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην πόλη που μας καλωσορίζει κάθε χρόνο. Μας αρέσει να φιλοξενούμε τη διοργάνωση στη Βαρκελώνη και είναι υπέροχο να επιστρέφουμε σε αυτή τη φανταστική περιοχή με τόσο εντυπωσιακό τρόπο. Έχουμε ήδη δεσμευτεί να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τη ναυαρχίδα μας στη Βαρκελώνη μέχρι το 2030 και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε –και να ξεπεράσουμε τα επιτεύγματά μας ακόμη περισσότερο– το επόμενο έτος».

    Ο δήμαρχος της Βαρκελώνης, Jaume Collboni, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα αποτελέσματα. Εξήγησε ότι τα νέα στέλνουν ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην πόλη, αποτελώντας μια κοινή επιτυχία μεταξύ της Βαρκελώνης και του MWC, τονίζοντας ότι η εκδήλωση βοηθά στον καθορισμό του οικονομικού μοντέλου της Βαρκελώνης, δημιουργώντας σταθερότητα και μελλοντικές ευκαιρίες.

    Ο Collboni σχολίασε: «Το 2006 καθορίστηκε η φόρμουλα επιτυχίας για αυτό το γεγονός και επαναλήφθηκε τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία μεταξύ των διοικήσεων, τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την επιθυμία να αφήσουμε μια κληρονομιά. Το MWC δημιουργεί μεγάλη οικονομική αξία, αλλά η σημαντική κληρονομιά είναι ότι η εκδήλωση βοηθά στην προβολή της πόλης, καθιστώντας την ελκυστική, ώστε τα καλύτερα ταλέντα, επιχειρηματίες και επενδύσεις να έρχονται στη Βαρκελώνη.»

    Αρχική Δημοσίευση: Infocom

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles